Sola skaper fotballfest med integrering i praksis

Under mottoet "En klubb, alle skal være med" blir Sola cup en turnering for alle, inkludert tilrettelagte lag. Det er første gangen, iallfall i Rogaland.

Daglig leder Kjartan Kopren og ildsjel Therese Selvig har et mål om å skape felles fotballfest for barn på alle lag, inkludert de som trenger tilrettelagt opplegg.
  • Egil Ø. Nærland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Samfunnet omfavner integreringstanken. Det er på høy tid at fotballen og idretten gjør likedan, sier ildsjel og ansvarlig for lag som trenger tilrettelegging i Sola Fotball, Therese Selvig.

Siste helgen i mai kommer over 200 lag i aldersgruppen 6 til 12 år til det flotte idrettsanlegget på Sola. Rundt 20 er tilrettelagt for barn som trenger ekstra hjelp og veiledning.

– Her var folkefest i fjor, det blir ikke mindre folkefest i år. Vi gleder oss stort til å gå foran med et arrangement som inkluderer alle, forteller daglig leder i Sola Fotball, Kjartan Kopren.

Les også

Sola rokket ved Sandnes Ulfs cupdrøm: – Det er for dårlig

Positivt fra alle hold

Theres Selvig forteller at klubben tok opp tanken om felles turnering med Rogaland Fotballkrets, RFK, og fikk utelukkende positive tilbakemeldinger.

Det blir første gangen i kretsen, kanskje i Norge. Verken RFK eller Sola Fotball kjenner til andre.

– Flere klubber har arrangerer turneringer spesielt for tilrettelagte lag, HC-lag, men ingen har tidligere integrert klassen i en ordinær turnering. Tiden er overmoden, derfor satte vi handling bak tanken, forteller Selvig.

Responsen fra klubber som har HC-lag er kjempegod. Djerv 1919, Viking, Sandved, Vardeneset, Hana og Eiger har allerede meldt ankomst med flere lag hver.

Les også

Viking-bloggen: «Nå har vi lært at også 1–5 er en farlig ledelse…»

Sola tar gjerne imot flere

– Det er sikkert noen som ikke har fått med seg dette, så om noen får lyst til å være med, er det bare å melde seg, oppfordrer Therese Selvig.

De tilrettelagte lagene spiller i egne klasser, og kan som alle stille med 3–er, 5–er og 7–er lag.

– Poenget er at alle er en del av sin klubb, alle er en del av fotballen, alle er en del av idretten. Og alle hører til i samme turnering.

– Integreringstanken er viktig for oss, understreker Selvig.

Show med Davy Wathne

Kjartan Kopren lover fest på Sola stadion den siste helgen i mai, i år som i fjor med masse aktiviteter, i år som i fjor med kjendisene fra TV2s fotballekstra, Davy Wathne og Ole Martin Årst, som instruktører og moromakere.

Publisert:
  1. Fotball
  2. Sola
  3. Ole Martin Årst

Mest lest akkurat nå

  1. Hun sto på store scener i 25 år, så ble hun plutselig borte. Hva skjedde?

  2. Emmeline (9) og Helene (8) testet pariserhjulet

  3. To tilfeller av omikron påvist i Storbritannia

  4. 10 grunner til at strømprisen vil være skyhøy i mange år

  5. Slik så banen ut på kampdag

  6. Nå kan alt skje i Stavanger!