Landslagsstjernene spiller «viktige» kamper på Jæren: – En sjelden mulighet

Landslagstrener Thorir Hergeirsson er klar på at denne ukes samling på Jæren er veldig viktig . I tillegg møter de Danmark til jublileumskamp lørdag.

Publisert: Publisert:

Thorir Hergeirsson og Mia H. Högdahl er veldig opptatt av at de på samlingen på Jæren kan bruke tiden til å øve på nye detaljer. Foto: SVEIN HAGEN

  • Svein Hagen

KÅSENHALLEN: Det er ikke vanlig at de norske håndballjentene samles her i distriktet, det til tross for at landslagstreneren er fra Klepp.

Denne uken har de base i Kåsenhallen, samtidig som de har en del andre aktiviteter på programmet.

Torsdag kveld møter de Danmark til en treningskamp i nettopp Kåsenhallen, før de avslutter samlingen med jubileumskamp mot samme nasjon i Nye Loen på Nærbø lørdag ettermiddag.

– Det er selvsagt noen spillere som mangler på grunn av skade eller av andre grunner. Men jeg er ikke så opptatt av det - fokus på denne samlingen er de vi har tilgjengelig her. Og det er tross alt en stor kjerne av de beste spillerne våre, understreker Thorir Hergeirsson.

Les også

Møtte håndballstjernene på Jæren: – Flere av oss har ikke sovet de siste nettene

Skal bruke tiden til å øve

Landslagstreneren er klar på at uken på Jæren skal brukes effektivt, ikke minst det faktum at de nå har tid til å øve inne nye detaljer og trekk.

– Det er i grunnen veldig sjelden vi har muligheten til å samle spillerne på denne måten, og derfor skal vi bruke tiden her i Kåsenhallen veldig godt, sier han.

– Vi har jo også fått en solid sparringspartner i og med Danmark kommer hit utover i uken. Treningskampen mot dem på torsdag vil vi bruke til å gjøre en del av det vi trener på denne samlingen. Treningskampen er således en viktig og solid økt for oss, forklarer han.

Les også

Sola henter tidligere utenlandsproff

Full av lovord om Klepp

Han er full av lovord om Klepp IL og kommunene som har gjort det mulig å gjennomføre samlingen og jublileumskampen mot Danmark i Nye Loen på lørdag.

– For meg som er fra Klepp så er det bare fantastisk å kunne være her med spillerne og ha denne samlingen og kamp på Nærbø lørdag. Alt er virkelig blitt lagt til rette for oss, og da er det klart at vi også er klare til å vise oss fram. Derfor har vi åpne treninger for publikum, vi er ute hos klubber og har treninger og stiller opp til autografskriving, sier han.

– Alle som har vært på håndballkamp i Nye Loen vet at stemningen der er så vanvittig at vi gleder oss stort til å spille der foran massevis av folk på lørdag.

Les også

Håndballstjernene kommer til Jæren: – Trodde ikke vi skulle klare å få det til

Camilla Herrem prøvde seg med noen trick fra kanten under landslagstreningen i Kåsenhallen. Foto: SVEIN HAGEN

– Herlig å slippe reisingen

Camilla Herrem var selvsagt storfornøyd med at denne sommersamlingen var lagt til Jæren.

– 20 minutters kjøretur hver vei, samtidig som jeg treffer mann og sønn hver dag, det er jo optimalt for meg, understreker en smilende Camilla Herrem i Kåsenhallen.

– Jeg har aldri vært med på en slik samling her noen gang tidligere, bare spilt landskamper her før. Så dette var rett og slett nytt for meg.

Hun har vært på tribunen noen ganger når mannen, Steffen Stormo Stegavik, har spilt kamper for Nærbø i Nye Loen.

– Det er jammen mange i håndballmiljøet som er sjalu på den stemningen som er i den hallen. Nå satser jeg alt på at det er fullsatt og like stort trykk der ute lørdag ettermiddag. Jeg gleder meg i alle fall veldig til å spille der selv, forklarer hun.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. 18-åring mistet lappen etter å ha kjørt i 131 km/t på Motorveien

  2. Vil kaste Bandidos ut fra hus i Hillevåg

  3. Sjekk denne perlen fra Viking-spilleren: – Jeg bare la den i hjørnet

  4. Kjørelærer: – Mange må vente for lenge på å få kjørt opp. Nye bestillingsregler bidrar til kaos

  5. De lo av den trange T-skjorten og den enorme pyjamasbuksen

  6. Mangemillionær fra Stavanger impulskjøpte sørlandshytte til 19 millioner: - Jeg likte det jeg så

  1. Håndball
  2. Thorir Hergeirsson
  3. Camilla Herrem