Mol og Sørum til finale etter høydramatisk kamp: – Var i alvorlig trøbbel

Nå kan sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum ta ny norsk rekord.

Anders Mol avbildet under trening tidligere i måneden.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Mol og Sørum var i skikkelig trøbbel i semifinalen mot russiske Vjatsjeslav Krasilnikov og Oleg Stojanovskij, men viste hvorfor de er regnet som verdens beste sandvolleyballpar og kriget til seg finalebilletten i Warszawa.

De norske gutta vant 2-1 i sett (25-23, 19-21, 23-21). I finalen møter de Evandro Goncalves Oliveira/Oscar Schmidt fra Brasil.

– De fortsetter den fantastiske rekken sin med seire. De henter hjem nok en seier etter å ha vært i alvorlig trøbbel. De kommer tilbake med fantastisk spill, sa TV 2-kommentator Vegard Høidalen etter den dramatiske seieren.

Les også

Norsk suksessduo enkelt videre i Polen

– Klarer ikke å skjønne det

Mol og Sørum har nå spilt 23 kamper på rad uten å tape. På de kampene har de vunnet tre firestjernersturneringer på rad – nå er de kun én kamp unna sin fjerde strake.

Det er svært varmt i Polen, og etter kampen var Mol fornøyd med at duoen taklet 37 grader godt.

– Jeg klarer ikke helt å skjønne hvor godt og stabilt vi gjør det for tiden. Det er helt uvanlig og spillere og trenere bare rister på hodet. Nå er vi bare veldig glade for å ha slått Russland, som er en av medaljefavorittene i VM, sier Anders Mol etter kampen.

Anders Mol og Christian Sørum har hatt mye å juble for det siste året. Her er de avbildet etter triumfen i Gstaad i fjor sommer.
Les også

Mol og Sørum topper VM-rankingen som første europeiske lag noensinne

Kan sette ny norsk rekord

Dersom de to herrene skulle vinne turneringen i den polske hovedstaden vil de gå forbi Kvalheim/Maaseide på antall finaletriumfer i verdensserien. Det hadde Jan Kvalheim ikke trodd skulle skje på noen år.

– Så dukker Mol og Sørum opp og spiller fletta av verdenseliten. Det er utrolig imponerende! Jeg er sikker på at de tar vår rekord og andres reorder de neste årene, sier Jan Kvalheim etter semifinaleseieren.

Nå har begge lagene syv finaleseire totalt.

Godt russisk spill og norske feil så ut til å stoppe Mol og Sørums forsøk på å forlenge sin seiersrekke. Etter at russerne hadde tre matchballer i det tredje settet klarte den norske duoen å snu kampen og dra seieren i land.

Trøbbel

De norske gutta måtte kjempe hardt for finalebilletten, og kom tidlig i trøbbel i det første settet. Russerne ledet 10-5, men Mol og Sørum kjempet seg tilbake og var à jour på 14-14. Derfra og ut vekslet lagene på å lede med ett poeng, men det var til slutt den norske duoen som stakk av med settet og vant 25-23.

I andre sett gikk de norske verdensenerne rett opp i 5-1, men klarte ikke riste av seg sine russiske motstandere. Krasilnikov og Stojanovskij kom seg opp til 10-10 og etter en jevn avslutning på settet vant de russiske gutta 19-21.

Les også

Norsk duo vant storturnering i Brasil: – Fantastisk

Matchball på matchball

Dermed var det klart for et tredje og avgjørende sett, der de norske gutta på ny ble liggende bak etter en jevn start. Russerne gikk fra 5-5 til 11-8 og fikk etter hvert hele tre matchballer på stillingen 11-14.

Men da viste de den norske duoen styrke og kjempet seg til 14-14. Mol og Sørum reddet matchball på matchball. På stillingen 21-21 tok Mol og Sørum poeng og fikk sin andre matchball i kampen. Den tok de vare på.

Mol og Sørum vant siste settet 23-21 og er dermed klar for en ny finale. De norske gutta har vunnet syv av de siste ni internasjonale turneringene de har spilt.

Senere søndag kan det bli til åtte av ti.

Anders Mol (t.v.) og Christian Sørum har vært den klart beste sandvolleyballduoen det siste året.

Selvtillit

Turneringen i Warszawa er den siste før VM i Tyskland. Før turneringen sa de norske gutta til NTB at turneringen i Polen var viktig med tanke på VM som starter i slutten av måneden.

– Det er siste turnering før VM så det er greit å spille seg i form og få selvtilliten på plass når man skal inn i mesterskapet, sa Mol.

Det norske paret er ranket som nummer én i verden. VM i Hamburg varer fra 28. juni til 7. juli.

(100% Sport / NTB)

Publisert:
  1. Volleyball
  2. Anders Mol
  3. Christian Sørum

Mest lest akkurat nå

  1. Den mest kunnskapsrike vi kjente

  2. TV 2: Planlegger for lettelser: – Kan bli slutten på karantene

  3. Elsparke­syklist døde etter ulykke – navnet er frigitt

  4. Energisjokket: 7–8 tomatbønder gir opp – andre bytter til fyring med propan

  5. I kveld ble Erling Braut Haaland historisk

  6. Lugar med balkong er ikke nok. Flere stiller krav om hva som skjer under dekk