Fjerde 1–1-kamp av fem mulige for Sarpsborg 08

Uavgjort mellom Sarpsborg og Mjøndalen i tannløs 1-1-forestilling.

Publisert: Publisert:
 • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

SARPSBORG 08 - MJØNDALEN 1–1

Sarpsborg 08 spilte sin fjerde 1-1-kamp for sesongen av fem mulige da Mjøndalen fikk med seg ett poeng hjem fra Sarpsborg.

Sarpsborg-trener Geir Bakke advarte mot å ta for lett på nyopprykkede Mjøndalen, som etter seieren mot Strømsgodset har begynt å sanke poeng. Bakke fikk rett, men det syntes ikke som om spillerne helt hadde fått med seg beskjeden.

Christian Gauseth sendte gjestene i føringen etter 17 minutter. Bruntrøyene har vært giftige på dødballer så langt i sesongen og har scoret fem av sine åtte mål på faste situasjoner.

Nå klarte Sarpsborg-forsvaret å stanse et langt Mjøndalen-innkast, men returen havnet ute i farlig posisjon. Et skudd fra Tonny Brochmann ble til en pasning som havnet hos Gauseth i god posisjon. Han nettet sikkert i hjørnet bak Sarpsborgs Aleksandr Vasjutin.

Les også

Discovery viste utenlandsk spillreklame under eliteseriekamp: – En menneskelig glipp

Eksplosivitet

Geir Bakkes mannskap hadde ballen mye, men laget klarte ikke å utnytte det spillemessige overtaket i 1. omgang. Sarpsborg-treneren etterlyste mer eksplosivitet og ble tydeligvis hørt i pausepraten.

Ti minutter etter sidebytte utnyttet Sarpsborg en dødball på effektivt vis. Nicolai Næss gjorde det enkelt da han banket et frispark fra 30 meter forbi både mur og MIF-målvakt Julian Faye Lund til 1-1.

– Jeg har øvd litt på trening, da. Jeg hadde en god følelse og kjente da ballen forlot foten at det var et godt treff. Vi er vanskelig å slå, men det lugger litt i den siste tredelen, sa målscoreren til Eurosport.

Sarpsborgs Nicolai Næss jubler etter å ha utlignet mot Mjøndalen med et flott frispark i mennenes eliteserie lørdag. Det var klubbens fjerde 1-1-resultat denne sesongen. Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

Med det ene poenget lørdag er Sarpsborg oppe i sju poeng og inntok sjetteplassen. Mjøndalen sanket et viktig bortepoeng og er med sine fem poeng på 10.-plass.

– Vi kriger og står på. Et deilig poeng å få med seg på en vanskelig bane. Hadde vi vært litt skarpere så kunne vi ha tatt dem også, sa Mjøndalen-veteranen Joackim Olsen Solberg til Eurosport.

– Et sterkt bortepoeng. Vi klarte å justere litt og leverte en god defensiv jobb, sa trener Vegard Hansen.

Sarpsborgs Jørgen Horn og Mjøndalens Olivier Occéan i duell om ballen. Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

Regn

Etter hvert satte det kraftige regnværet også sitt preg på kampen. Det ble mer jevnspilt, men ingen av lagene klarte å skape de helt store sjansene.

Hjemmelaget manglet betydelig trykk og kraft helt på topp. Mot slutten måtte Sarpsborg-kaptein Joachin Thomassen kaste inn håndkleet. Han ble hjulpet av banen med det som kunne minne om en strekk.

– Vi gjør en OK kamp, men vi hadde ikke noe ekstraordinært den siste fjerdedelen vil jeg si, sa Sarpsborg-trener Bakke.

(©NTB)

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19172067204753
2Rosenborg19105436201635
3Odd1911263628835
4Molde19111746232334
5Vålerenga199552926332
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Regjeringen avvikler Smittestopp-appen

 2. Se direkte fra oljebrannen i Mekjarvik

 3. Medarbeider ved SUS har testet positivt for korona

 4. – Vi har ikke kontroll - brannen har spredd seg

 5. Se videoer fra storbrannen i Mekjarvik

 6. «Snakk om å svare på tiltale, Berntsen»

 1. Sarpsborg 08
 2. Mjøndalen IF
 3. Eliteserien