Disse RBK-spillerne skal skape en kveld du aldri glemmer

Rosenborg har et vanskelig utgangspunkt. Det betyr bare at det kan bli virkelige formater over kvelden om det går veien.

Rosenborg har alle muligheter tirsdag kveld. Men det blir tøft.
 • Marius Dahl
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

2-0.

To mål.

Det skiller Rosenborg fra gruppespillet i Mesterligaen. Verdens gjeveste klubbturnering. Målt i penger: 250 millioner kroner.

Drømmer om verdensstjerner

Men enda viktigere for fansen: Et gjensyn med turneringen man ikke har kvalifisert seg for siden 2007. Et nytt møte med verdens aller største klubber og verdens aller største stjerner. Flomlyss, dugg i gresset, mesterligalogo på drakt og tribunen.

 • Les mer: Dinamo Zagreb-treneren innrømmer å ha brukt ekstra tid på én bestemt RBK-spiller

Og ikke minst hymnen som skal spilles også i kveldens play-off, men som blir enda mer ekte i selve turneringen.

Dinamo Zagreb er veidumpen og det kroatiske hovedstadslaget holdt nullen i første møte på Stadion Maksimir. Det gjør det ekstra vanskelig. RBK må vinne med minst to.

Spennende kamp

Scorer talentfabrikken til fjorårets VM-finalister, må RBK vinne med tre ... Med 2-0-seier til Rosenborg blir en allerede sen kveld enda senere. Da vil dommer Ovidiu Haţegan fra Romania sette igang ekstraomganger i 23-tiden.

Også i eventuelle ekstraomganger vil bortemålsregelen være gjeldende. Med andre ord må RBK fort holde nullen i to timer, eller score tre i ordinær tid. Har ingen av lagene scoret i ekstraomgangene, blir det straffesparkkonkurranse.

Gud bedre, det kan bli hjelpesløst spennende på Lerkendal i kveld!

Slik følger du kampen

Er du ikke blant de rundt 20.000 på Lerkendal tirsdag kveld, så er det TV 2 som viser kampen. Men også Adresseavisen dekker også kampen tett. Abonnenter kan se podcastduoen «Rasmus og Saga», som skal følge oppgjøret med sedvanlig prat og galskap under kampen.

Rosenborg-laget som kan sørge for en av tidenes kvelder på Lerkendal, det er det samme som tapte 2-0 i Zagreb og som slo Stabæk 3-2 på lørdag.

Helland ute

Den største nyheten er egentlig at Pål André Helland ikke er med i troppen. Etter det Adresseavisen vet, er det snakk om en smell i venstre kne.

– Der mister Rosenborg en potensiell matchvinner. En som har spisskompetanse og som kan skape og score mål, sier Adresseavisens børssetter Kai Bardal.

Rosenborg (4-3-3): André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling - Mike Jensen, Marius Lundemo, Anders Ågnes Konradsen - David Akintola, Alexander Søderlund, Samuel Adegbenro.

Benken: Arild Østbø, Gustav Valsvik, Anders Trondsen, Gjermund Åsen, Erik Botheim, Emil Konradsen Ceide, Yann-Erik de Lanlay.

Publisert:
 1. Norsk fotball
 2. Eliteserien
 3. Mesterligaen
 4. Rosenborg BK

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Derfor vil de ikke vaksinere seg

 2. 400 kan miste jobben i Seadrill

 3. Regjeringen vil skjære gjennom ved koronakrangel på Nord-Jæren

 4. Suksess for Vinterland på Ruten - måtte bestille 20.000 flere billetter

 5. «Ingen» dukket opp da kommunen tilbød drop-in for de mellom 12 og 15 år - får ny sjanse onsdag

 6. Ferdig i utenlandsk klubb