Bjørgen splittes fra sønnen natta før skirenn

Imponerende comeback for Marit Bjørgen, som vant med sønnen Marius som tilskuer.

BEST: Marit Bjørgen vant comeback-rennet på Beitostølen. Etterpå fikk hun besøk av sønnen Marius i pressesonen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

BEITOSTØLEN: Etter å ha startet dagen med bleieskift ble Marit Bjørgen klokken 09.12 dag tidlig fraktet til skistadion på Beitostølen. Der ventet løpsforberedelser for 36-åringen, som gjorde comeback etter at hun ble mamma i romjula.

På stadion under løpet sto samboer Fred Børre Lundberg og sønnen Marius. De fikk se Bjørgen vinne, 11,7 sekunder foran Heidi Weng. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer tre.

Lundberg forteller til Adresseavisen at han tror skistjernen fortsatt er et godt stykke unna toppformen. Bjørgen har slitt med sykdom de siste dagene, men er nå absolutt på bedringens vei.

— Vi kan ikke si at hun er syk når hun vinner skirenn. Det blir for dumt, men hun har mye mer inne, sier Lundberg.

Les også

Marit Bjørgen tok seieren i sitt comeback: - Det er kanskje mamma-effekten

Eget rom

Han forteller at oppladningen til konkurransene naturlig nok er endret etter at Bjørgen ble mamma. Natta før konkurranse skjermes hun imidlertid, slik at hun skal få en god natts søvn.

— Her på Beitostølen har vi fått et hotellrom med to rom, så da ligger hun for seg selv og så ligger vi guttene på et eget rom.

Slik blir det også videre i sesongen når hele familien skal på tur.

— Vi må bare gjøre det på den måten, slik at hun får restituert, forklarer Lundberg.

Bjørgen har vanligvis vært svært nervøs før første konkurranse i en ny sesong. I dag var det annerledes.

Mer avslappet nå

— Jeg merker forskjellen. Hun er mye mer avslappet etter at Marius ble født. Skirenn er viktig for henne, men det er noe annet som er viktigere. Det står ikke og faller på om hun vinner skirennet eller ikke, sier samboeren.

SEIER I COMEBACKET: Marit Bjørgen kunne juble på Beitostølen lørdag.

Han tror det å ha blitt mamma kan bli en styrke for Bjørgen utover i VM-sesongen.— Jeg tror det, bare hun får sovet nok og restituert godt nok, sier Lundberg.

Bjørgen smilte bredt da hun møtte pressen etter løpet lørdag formiddag. Hun forteller at veien frem mot comebacket har vært litt kronglete.

Les også

Bjørgen om Johaug: - Det går veldig opp og ned med henne

Håper på løft

— Jeg trodde også denne helga skulle ryke. Jeg var ganske tett i nesen på onsdag og trodde det ikke skulle bli noe renn. Men endelig fikk jeg det til og det smakte godt med en seier i tillegg.

- Hvor langt er du unna toppform?

— Jeg håper å løfte meg. Oppladningen inn mot denne helga har ikke vært den beste, men jeg synes ting har fungert veldig bra i høst og har følt at jeg har vært i bra slag. Men jeg håper på en litt bedre følelse til neste helg, sier hun til Adresseavisen.

Neste helg starter verdenscupen i finske Kuusamo. Dit drar skidronningen uten sønnen.

Med et smil forteller Bjørgen at dette var første gang hun skiftet bleie på morgenen før et skirenn. Som Lundberg sier også Bjørgen at hun var mer avslappet før dagens løp enn hun tidligere har vært.

— Det kriblet da jeg kom på stadion og testet ski, men ellers har jeg vært veldig avslappet.

Publisert: