Vraket Sogndal - spilleklar for TUIL allerede til helga

Jo Nymo Matland (30) redebuterer allerede til helga og har skrevet langtidskontrakt med TUIL.

TILBAKE: TUIL-trener Gaute Helstrup er meget fornøyd med å få Jo Nymo Matland hjem til Tromsø.
 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Den 30 år gamle venstrebacken vraket langt mer lukrative muligheter for å komme hjem til Tromsø.

– Jeg kunne vært i Sogndal og trent i dag. Jeg snakket et par ganger med Eirik Bakke (Sogndal-trener, journ.anm.) og forsto det var gode muligheter for kontrakt der. Men jeg kjente at jeg hadde mest lyst til å komme hjem nå, sier Jo Nymo Matland til iTromsø.

Les også

Matland signerer for TUIL

Ut 2019

Matland har nå skrevet kontrakt med «Dalingan» ut 2019 og er forventet å bli spilleklar allerede til helgens hjemmekamp mot Elverum.

– Jeg fulgte magefølelsen og kjente det var på tide å gjøre noe nytt, ikke kun spille fotball 8–14. Nå kommer jeg også litt i gang med neste fase i livet, sier Nymo Matland, som ved siden av fotballen skal studere idrettsfag på Universitetet i Tromsø.

Han hadde flere andre og gode muligheter, men valget falt på TUIL, klubben han spilte for i 2005 og 2007 på lån og permanent fra 2008–2010.

– Det trigget meg ikke så mye å sitte i en sofa en plass jeg ikke ville være. Jeg hadde mest lyst til å være her, sier Matland, som nå har bodd 6 1/2 år borte fra byen.

– Er dette siste stopp i karrieren?

– Det er litt for tidlig å si. Jeg er ikke så gammel, men det handlet om helheten. Jeg har ikke gått på ordentlig skole siden jeg var 17 år og kun tatt enkeltfag på deltid. Jeg er veldig interessert i fotball, så det blir en softere inngang på studielivet og studere idrettsfag og unngå de verste brøkene.

Les også

TUIL-spiller klar for Finnsnes

– Tromsøs beste hotell

Matlands samboer Silje Hammervold Hoff, blir i Ålesund ut november, noe som gjør at boutgiftene ikke blir for store i starten.

– Jeg får bo gratis på Tromsøs beste hotell (I Villa Holmboe hos foreldrene, journ.anm.), så jeg har ikke sånn voldsomt behov for jobb ved siden av ut sesongen, sier Matland.

På sikt er tanken at Nymo Matland med sine mange år som eliteserieproff og utenlandsproff i Belgia, skal bidra med sine erfaringer på treningsfeltet i en trenerrolle.

– Vi er veldig glad for å få dette til. Vi har holdt kontakt i alle årene etter han dro og når timingen nå var riktig, er det fantastisk for oss å få inn en spiller som Jo. Han er i en alder og fase der han har flere gode fotballår igjen, så er det også en intensjon at han skal bidra i klubben rent utenom det å være spiller både rundt A-lagsspillerne og i yngres, så det er en todelt sak, selv om han først og fremst er her som spiller, sier TUIL-trener Gaute Helstrup.

Den delen er ikke avtalefestet ennå.

– Men en spiller som overtid har gjort seg så gode spilleerfaringer, vil kunne være med å løfte oss nødvendige prosenter, så vi har en veldig fin dialog, men vi jobber for å lage en trenerrolle for Jo i klubben også fra neste år, sier Helstrup.

Les også

TILs sportssjef: – Bakenga er en god spiller

Laugsand til Finnsnes

Flere overganger inn og ut fra TUIL har nå skjedd. Nå som Matland forlater, betyr det at Simon Laugsand lånes ut til Finnsnes ut året.

– Uavhengig av hvem vi hadde, ønsket vi Jo inn. Når timinga var riktig, ville vi hentet han uansett, han kan mye mer enn å stå på en back. Vi var veldig fornøyd med Lasse-biten (utlånet til Lasse Nilsen fra TIL i vårsesongen, journ.anm.) og at Simon nå går til Finnsnes, er igjen en god pekepinn på det gode samarbeidet mellom klubbene i nord. Simon var en kjemperessurs for oss og spilte mest i fjor og hadde en fin utvikling. Så fikk han brudd, mistet deler av vårsesongen og har slitt med spilletid, så da får han nye muligheter der. Så er målsettingen at han skal stille på trening her i januar og bidra for oss igjen, sier Helstrup.

Laugsand har kontrakt med TUIL ut året, men er ønsket tilbake i TUIL fra neste år.

– Vi setter enkeltspilleres utvikling høyt, og det viser denne overgangner her. Han skal uansett ta ytterligere steg, og vi har en kalr intensjon om at han skal være med oss videre.

Byttehandel i boks

Christer Johnsgård har blitt lånt ut til FK Senja og er spilleklar allerede til helgen.

– Christer hadde en veldig god oppkjøring, men så fikk han en trøblete oppkjøring med problemer i ankel og lyske, i tillegg til jobben i barne-TV. Han hadde veldig lyst til å hjelpe Senja og rykke opp og er spilleklar for de igjen allerede til helga.

TUIL har også intensjon om å signere kontrakt med Senja-spiss Sebastian Jensen ut 2019. Der kan det bli en siste kamp for Jensen til helga.

– Seb kommer hit, ja. Så er spørsmålet om det blir denne eller neste uka. Han har trent med oss i hele år og er en spiller som kan komme inn allerede til helga og bidra å score mål. Han skal og kan bli bedre i TUIL, men har også et veldig bra nåværende nivå. Mo og Tor-Martin (Mienna) var skadet i helga, så det kommer an på de. Er de klar, kommer Seb i neste uke, hvis ikke kommer han allerede nå. Fra Mjøndalen-kampen uka etter, har vi tre kamper på åtte dager, og da ønsker vi Seb med oss, sier Helstrup.

Helstrup igjen hyller det gode samarbeidet i nord med byttehandelen med opprykksjagende FK Senja.

– Det har fungert godt begge veier, sier han.

Med Lasse Nilsen, Simon Laugsand og Christer Johnsgård ut, med Jo Nymo Matland og Sebastian Jensen, har TUIL en spiller mindre enn de hadde før overgangsvinduet åpnet.

– Vi er ikke flere enn vi må, men gjør i utgangspunktet ikke mer. Samtidig vet vi ting skjer fort i fotball, og hvis noen av våre spillere går ut, må de erstattes, så vi får se, sier Helstrup.

Publisert:
 1. Jo Nymo Matland
 2. FK Senja
 3. Tromsdalen Fotball
 4. Aalesunds FK
 5. Sogndal Fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Stampuben er deres andre hjem: - Hadde den blitt stengt for godt, ville jeg satt meg ned og begynt å grine

 2. Spiste alene på rommet mens de andre koste seg på julebord. Nå sier hun takk for seg

 3. Ole Kallelid er død

 4. Anita Lundekvam (25) har flyttet og selger bilen: – Vi sparer på de siste vedkubbene

 5. Inger Marie lokket med øde gård på Tinder og fikk full klaff

 6. For 55 år siden kom denne eksotiske retten til Stavanger. Siden har barn og voksne landet over falt pladask for den