Rekdal mener det er åpenbart hva Lagerbäck bør prioritere

Her er hans råd før svenskens første landslagsuttak.

Svenske Lars Lagerbäck hadde sin første arbeidsdag som norsk landslagssjef mandag. Fotballekspert Kjetil Rekdal tror svensken kan lykkes i sin nye rolle.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Lars Lagerbäck har god tid til å skaffe seg oversikt over de norske landslagsspillerne. Kjetil Rekdal er spent på hvem svensken vil satse på i midtforsvaret.

Mandag hadde Lagerbäck sin første arbeidsdag som norsk landslagssjef.

I sitt første enkeltintervju etter utnevnelsen fortalte 68-åringen at han er i full gang med å skaffe seg oversikt over det norske spillerlandskapet. I forrige uke så han sju-åtte kamper med aktuelle spillere i aksjon.

Les også

Johansen inspirert av Lagerbäck: – Spennende

– Jeg kan ikke alle spillerne fotballmessig, men jeg har nok et allment inntrykk, sa Lagerbäck, som ikke ønsket å gå inn på enkeltspillere.

Norges første kamp under Lagerbäck blir VM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland i slutten av mars. Før den tid blir det noen samlingsdager på Fulhams treningsfelt i London.

– Han må få på plass en tropp og et fundament som gjør at Norge blir vanskelig å slå igjen, svarer Kjetil Rekdal på spørsmål hva som blir Lagerbäcks første utfordring.

Les også

Islandske eksperter om Lagerbäck-ansettelsen: – Gratulerer, Norge

Den tidligere Vålerenga-treneren skal selv følge eliteserien med argusøyne neste sesong – da som ekspert for Discovery.

– Punkt én er at han må skaffe seg oversikt, så må han finne de rette spillerne til å spille sin fotball på, fortsetter Rekdal.

Stopperproblem

Selv nevner Lagerbäck en gruppe på 35-40 navn som kan være aktuelle til hans første landslagstropp. Rekdal mener sentrallinjen bør være ganske åpenbar – med ett unntak.

Keeperne Sten Grytebust (fv), Rune Almenning Jarstein og Ørjan Håskjold Nyland er konkurrenter på landslaget.

– Det spørs hvordan han ender opp med å spille, men vi trenger en god keeper, et godt stopperpar og en spiss som scorer mål. Vi har en (Rune A.) Jarstein som spiller på høyt nivå, Joshua King scorer mål for Bournemouth og kan gjøre en jobb på topp, og så er det spennende på midten med (Stefan) Johansen som virkelig er i slag igjen for Fulham.

– Men det er stopperne som er den største utfordringen.

Even Hovland, Håvard Nordtveit, Stefan Strandberg og Vegard Forren var midtstopperne som spilte mest under Per-Mathias Høgmo, som kun fikk oppleve fire bortekamper der Norge holdt nullen.

Overraskelser

– Resultatene til Lagerbäck med Island og Sverige er meget solide, og Norge trengte nå en trener som tenker resultat den nærmeste tiden. Vi er nesten ute av VM-kvaliken, så vi må stikke fingeren i jorda og prøve å få en som kan få resultater med det mannskapet vi har tilgjengelig. Da er en type som Lagerbäck, basert på hans historie, et solid og trygt valg, mener Rekdal.

Den tidligere Vålerenga-treneren tror det kan komme overraskelser i Lagerbäcks første uttak.

– Ja, det tror jeg. Vi må være klar over at han har kjørt veldig stabilt med én ellever i Island og Sverige, og han vil helt sikkert finne den elleveren han mener passer best til sin fotball, avslutter Rekdal.

(©NTB)

Publisert:
 1. Joshua King
 2. Kjetil Rekdal
 3. Lars Lagerbäck
 4. Stefan Johansen
 5. Even Hovland

Mest lest akkurat nå

 1. – Man er ganske alene hvis noe går galt

 2. Ingen har så langt dødd av omikron. Forskere lanserer ny teori om hvorfor den sprer seg så raskt

 3. Faren presset haglgeværet mot sønnens panne: - Du skal få første skudd. Moren din det neste

 4. – Strømprisene kan knekke folks økonomi. Regjeringen kan ikke passivt håpe på at det går over.

 5. – Dette er en suksess

 6. Snart skal han hedres. Men hedersgjesten selv klarte ikke å holde sitt høytidelige løfte: Å ikke dø før 11. desember