Fitim Azemi er Sørloths erstatter

Han har det som skal til, og han har til nå vist seg tillitten verdig, skriver Glimt-supporter Jørund Johansen.

Bodø/Glimts Fitim Azemi jubler etter straffemålet under eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Haugesund på Aspmyra Stadion. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

 • Jørund Johansen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Vi mistet vår toppscorer til årets sesong, noe vi egentlig visste kom til å skje. Mannen som scoret mål, i snitt, annen hver kamp. Det er et temmelig godt snitt for en klubb som først kjempet i bunnen, men som klarte å karre seg opp på tabellen. Mye takket være han, Alexander Sørloth.

Hva kom til å skje denne sesongen? Hvem skulle ta plassen hans, fylle de enorme skoa?

BLOGGER OM GLIMT: Jørund Johansen. Foto: Aleksander Andersen

To unge gutter var en del av angrepstrioen vår i fjor. Alexander Sørloth på 19 og Fitim Azemi på 22. Unge, sultne gutter som klarte å bite godt i fra seg. Til tider holdt de lekestue med de beste forsvarsspillerne i Tippeligaen. Jeg overdriver ikke, så langt derifra."Tim", som vi gjerne kaller han, var egentlig midtspiss, men ble stort sett brukt ute på høyre kant. Han produserte tross alt ikke nok mål som midtspiss. Kun 4 mål på 22 kamper, det er for svakt. Og det var vanskelig å se for seg at han var den som skulle ta over etter Sørloth, guttungen med 13 mål på 26 kamper.

Men fytti rakkern for en sesong han har hatt til nå. 3 mål på 6 kamper er ingenting å le av, det er rett og slett sterkt. La meg demonstrere litt:

I kampen mot Haugesund startet han på høyre ving, med Martin Wiig inne sentralt. Wiig ble skadet tidlig i kampen og måtte ut. Da var det inn med Milan Jevtovic på kant, og Tim ble flyttet inn i midten. Og det var ikke mange involveringene før Tim hadde tegnet seg på scoringslista!

Som en ekte goalgetter sklei han inn 2-2 fra bakerste stolpe. Lekent og lekkert. Kun 14 minutter inn i andre omgang fikk Glimt straffe, og den satte Azemi enkelt og greit, som en ekte goalgetter. Sant skal sies at han bommet på et straffe senere i kampen, men sånt skjer.

Fitim Azemi er som et godstog, uten bremse. Han er sterk som et uvær, med fart som en tornado. Dette er kvaliteter som skremmer vettet av selv de mest rutinerte stopperne i verden. Ingen vil møte en slik spiss. Ikke løp for hardt i han, da kan det nemlig hende du blir skadet selv. Man skal ikke leke på togskinnene når et tog er på vei.

Jeg er hundre prosent sikker på at vi kommer til å nyte godt av det store toget fra Follobanen. Han har det som skal til, og han har til nå vist seg tillitten verdig. Jeg gleder meg til hver kamp med han på topp, akkurat som jeg gjorde med Alexander Sørloth på topp.

Erstatteren er funnet, og jeg har troen på han. Fitim Azemi, godstoget fra Follo, er mannen som skal skyte oss langt opp på tabellen i år. Jeg tror de fleste stoppere skjelver litt ekstra i buksa når Tim kommer mot dem!

Les også

 1. «Molde til Myra – og det blir en fest!»

 2. Her kommer vinteren

 3. Takk for i fjor, velkommen til i år

Publisert:
 1. Supporter
 2. Bodø/Glimt

Mest lest akkurat nå

 1. Da soknepresten måtte slutte mot sin vilje, ble givergleden halvert

 2. To av tre eksperter tror Haaland kan bytte klubb i sommer: – Han sikter mot stjernene

 3. Hvordan er forholdene i ditt favorittskitrekk?

 4. Rogaland er nederst på vaksinestatistikken

 5. Innbrudd i bolig på Hundvåg

 6. – Det betyr mye for oss å holde åpent