Fjørtoft opplevde dramaet i Dortmund: – Fotballen er sårbar

I dag spilles det to Champions League kamper i Tyskland. Sikkerheten er skjerpet.

Politi tok oppstilling rundt Dortmunds arena allerede tidlig onsdag etter de dramatiske hendelsene tirsdag kveld. Kampen som ble utsatt etter bombeangrepet mot bussen til hjemmelaget skal nå spilles onsdag kveld.
 • Kurt B. M. Haugli
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Vi skal ha to tanker i hodet samtidig. Vi skal være forsonende, men samtidig må vi finne måter å forhindre at slikt ikke skjer igjen, sier Jan Åge Fjørtoft.

Den tidligere Tyskland-proffen, nå ekspertkommentator for TV-kanalen Viasat, havnet midt i dramaet i Dortmund. Han reiste ned for å fortelle om en fotballkamp, men måtte rapportere om bombeangrep mot spillerbussen til Dortmund hvor en mann ble skadet.

– Fantastisk atmosfære

Formiddagen etter de dramatiske hendelsene tirsdag kveld har han brukt på å kjenne på stemningen i byen.

Les også

To ble skadet i angrep mot Dortmund-bussen: Politiet etterforsker islamistkobling

Jan Åge Fjørtoft var på jobb i Dortmund tirsdag kveld.

– Det har vært en fantastisk atmosfære der fansen har møttes og sunget sammen. Men vi må heller ikke glemme at fotballen er sårbar. Det er mange mennesker samlet på ett sted, og man er sikret maksimal oppmerksomhet for det man gjør. Så vi får se hvilke konsekvenser dette får for fotballen, sier Fjørtoft til Aftenposten.

I kveld klokken 18.45 blir det gjort et nytt forsøk på å spille Champions League-kvartfinalen mellom Borussia Dortmund og Monaco. To timer senere spilles det kvartfinale i en annen tysk by, Bayern München tar i mot Real Madrid. Tysk politi har skjerpet beredskapen.

Og beskyttelse får både spillere og publikum. Rundt 30 væpnede politifolk med skuddsikre vester ble tirsdag kveld satt inn ekstra i jobben med å passe på hotellet i München hvor Real Madrids spillere var innkvartert.

Dortmund-spilleren Pierre-Emerick Aubameyang blir møtt av tilhengere da han forlot treningsbanen til Borussia Dortmund osndag formiddag.
Les også

Dortmund-tilhengerne hylles: Hjalp «fienden» med overnatting

Ingen frykt

Fjørtoft kjenner ikke på noen frykt. Men etter at jobbingen var over tirsdag kveld, kom den store tomheten. Han synes det er trist at fotball som handler om forbrødring og vennskap, nå kan bli endret på grunn av det som har skjedd.

– Fotball er folkets sport, og fotballen skal være en del av folket. Samtidig er det ikke mulig å beskytte oss hundre prosent.

Ekstra politi er ute foran Allianz Arena i München hvor det i kveld spilles kvartfinale mellom Bayern München og Real Madrid.

Melding fra sjefen

Onsdag formiddag ga Borussia Dortmunds direktør Hans-Joachim Watzke en sterk melding til alle som ønsket å ødelegge for fotballen.

– I dag spiller vi ikke bare for oss selv. Vi spiller for alle. Vi ønsker å vise at terror og hat aldri får bestemme over oss. Og ikke minst spiller vi for Marc Bartra som ønsker å se sitt lag vinne.

Bartra var den eneste Dortmund-spilleren som ble skadet da tre eksplosiver gikk av rett ved spillerbussen tirsdag kveld.

Publisert:
 1. Fotball
 2. Terror
 3. Jan Åge Fjørtoft
 4. Champions League

Mest lest akkurat nå

 1. – Imponerende at de klarte å ha aktiviteter som passet både treåringer og tenåringer

 2. Da to voksne menn snakket høyt om voksne kvinners markedsverdi, ble det bråk

 3. Forskarens fem om dagen for eit lukkelegare liv

 4. Ryfylke har fått sin første vingård

 5. USA roser Sør-Afrika for å ha oppdaget ny virusvariant

 6. Nå mener fylkesordføreren at staten må komme på banen