Dansk storturnering avlyst - flere tusen nordmenn rammes

For første gang siden 1982 blir det ikke Dana Cup.

  • Nils Tore Olsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Dana cup i Hjørring er Danmarks største idrettsbegivenhet målt i deltakere, med over 1000 lag fra over 40 nasjoner. Hvert år er det flere tusen nordmenn til stede.

Nå er årets utgave avlyst, skriver den danske avisen nordjyske.dk.

For da statsminister Mette Frederiksen (S) mandag kveld slo fast at forsamlingsforbudet står fast fram til august, sendte hun samtidig Dana cup ut av spill i 2020, skriver avisen.

Det er første gangen siden 1982 at turneringen ikke blir avviklet.

Les også

Norway Cup kan avlyses for første gang på 48 år: Dette er arrangørens kriseplan

Økonomisk krise

Arrangørene håpet til det siste at turneringsstarten om tre og en halv måned var langt nok inn i framtiden til at koronaepidemien var kommet under kontroll.

– Det er et sjokk. Vi hadde håpet at det lot seg gjennomføre, for vi synes at uke 30 er langt fram, sier Dana Cup-direktør Jette Andersen til avisen.

Videre sa Andersen at de ville se på muligheten for å arrangere en mindre utgave av turneringen, kun med deltakelse fra skandinaviske klubber. Disse planene er også skrinlagt nå.

For Hjørring er det også en økonomisk krise. Epinion gjennomførte en undersøkelse etter turneringen i 2015 sammen med VisitDenmark. Da ble det anslått at 29.000 Dana Cup-turister var i Hjørring-området, og undersøkelsen dokumenterte at turneringen bidrar til turistomsetning i området med 179 millioner danske kroner (267 NOK), og at 97 prosent av beløpet kommer fra utlendinger.

Arrangørklubben, Fortuna Hjørring, har turneringen som sin årlige økonomiske ryggrad. De vil også merke dette kraftig.

Les også

Norway Cup-avlysning vil gi arrangøren pengesmell i millionklassen

Norway Cup-general Pål Trælvik vil vente til juni med å svare på om det blir turnering i år.

Norway Cup venter

Norway Cup vil vente til 20. juni med å avgjøre hvorvidt årets turnering går som planlagt, skrev VG 24. mars. Årets turnering skal etter planen starte 25. juli.

– Hadde cupen gått i dag, ville det ikke komme på tale å arrangere Norway Cup. Men det er fortsatt lenge igjen, og vi vil avvente så lenge som mulig med å ta denne beslutningen. Det er rett og slett ikke nødvendig å fatte en avgjørelse nå, sa Norway Cup-general Pål Trælvik til avisen.

Generation Cup i Viborg skulle vært spilt omtrent samtidig med Dana cup. Datoene 27. juli til 1. august er innenfor forbudet Danmark vedtok mandag. Dermed kan heller ikke den spilles.

Selv om Sverige har hatt en annerledes tilnærming til koronasmitten, så vil turneringer der trolig bli rammet av lov om forsamlinger. Det betyr at Partille Cup, håndball (29. juni til 4. juli) og Gothia Cup, fotball (12. til 18. juli) henger i en tynn tråd.

Publisert:
  1. Dana cup
  2. Turnering
  3. Norway Cup

Mest lest akkurat nå

  1. Helseministeren: – At Nord-Jæren nå innfører munnbindpåbud viser at de tar situasjonen på alvor. Et eksempel til etterfølgelse

  2. Det går ikkje så bra med Knut (42) på Mallorca

  3. Disse korona­reglene gjelder nå

  4. 8 myter om koronavaksinen

  5. Marcus (8) er koronasmittet. Det var ikke åpenbart for noen. Så ble det for første gang masse­testing på skolen

  6. SV krever kontantstøtte for å hjelpe folk med strømregningen