Norway Cup-avlysning vil gi arrangøren pengesmell i millionklassen

Norway Cup og arrangørklubben Bækkelaget håper i det lengste å holde turneringen også i sommer. En avlysning vil få økonomiske konsekvenser for Oslo-idretten.

Norway Cup-sjef Pål Trælvik sier at Bækkelaget vil berge seg gjennom en eventuell avlysning av turneringen, men at det økonomiske tapet vil få konsekvenser for Oslo-idretten.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Alene taper turneringen ti millioner kroner som følge av en eventuell avlysning. Brorparten av utgiftene er det ikke mulig å unngå uansett.

– Vi går jo på en kjempesmell på lik linje med Gothia Cup (Sverige) og Dana Cup (Danmark). Og mesteparten av kostnadene har allerede påløpt. Vi har ansatte i Norway Cup som jobber hele året med forskjellige ting, også nå, sier generalsekretær Pål Trælvik i Norway Cup i et intervju med NTB.

Han har samme rolle i Bækkelagets SK. Klubben taper ytterligere 5,5-6 millioner, anslår Trælvik.

– Vi er i en heldig situasjon der vi har ganske solid økonomi. Det ser ut til at vi akkurat vil greie å komme oss igjennom en avlysning, men det vil bli helt andre rammebetingelser for idretten i Bækkelaget som følge av dette.

Les også

Håndballsøstrene kranglet som små. Nå må proffspillerne tøyle temperamentet.

1700 medarbeidere

Også andre Oslo-klubber berøres. I løpet av fjoråret var det 1709 mennesker som jobbet for Norway Cup, flere av dem fra andre idrettsforeninger i byen.

– De får jo en frivilliggodtgjørelse for det de gjør. Og det sier seg selv at de ikke får det når de ikke har noe å gjøre. Det er klubber rundt oss som har store inntekter fra arrangement (kamper), omsetning i kiosker og andre ting, sier Norway Cup-sjefen.

Norway Cup kommer uansett til å betale tilbake turneringsavgiftene til påmeldte klubber dersom cupen avlyses. Planlagte turneringsdatoer er 25. juli til 1. august.

Inntil videre har Norway Cup satt frist til 20. juni for å bestemme seg for om turneringen kan gå som planlagt, eller om den må avlyses. Gothia Cup og Dana Cup, som arrangeres i ukene før Norway Cup, opererer også med juni som «deadline».

Publisert:
  1. Norway Cup
  2. Breddefotball

Mest lest akkurat nå

  1. Marcus (8) er koronasmittet. Det var ikke åpenbart for noen. Så ble det for første gang masse­testing på skolen

  2. Aftenbladet erfarer: Påbud om munnbind kan bli innført på Nord-Jæren

  3. 41 smittet på bedehus-basar

  4. Endrer undervisningen for konfirmanter etter sterke reaksjoner

  5. Endelig kan årets morsomste bankran starte

  6. Vernede sjø­hus i Øster­våg kan rives