Solskjær ble reddet av videodømming i overtidsdrama – illsint manager fikk rødt kort

VAR kom i fokus på overtid da Ole Gunnar Solskjær tapte viktige poeng i kampen om Champions League-plass.

Carlo Ancelotti var ikke fornøyd med at Evertons mål på overtid ble annullert for offside.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Everton – Manchester United 1–1 (1–1)

Etter lørdagens resultater, der både Leicester og Chelsea ga fra seg poeng mot lag fra nedre halvdel, hadde både Manchester United og Everton muligheten til å ta innpå konkurrentene.

Etter en heseblesende første halvtime, som inneholdt en gigantisk keepertabbe fra David de Gea, store sjanser til begge lag og til slutt en utligning fra Ole Gunnar Solskjærs storkjøp Bruno Fernandes, sto det 1–1 til pause.

Etter hvilen ble det langt roligere, men helt på slutten ble det likevel svært dramatisk. Først fikk Odion Ighalo en kjempesjanse til å sikre tre poeng for United, og like etter skulle VAR inn i bildet.

Odion Ighalo fikk en kjempesjanse til å sikre tre poeng for Manchester United, men brente sjansen.

Dominic Calvert-Lewin sitt skudd gikk via Harry Maguire, og like foran David de Gea lå Gylfi Sigurdsson. Ballen gikk mål, men VAR mente at Sigurdsson forstyrret keeperen. Dermed ble målet annullert for offside, og lagene fikk med seg ett poeng hver.

– Sigurdsson sitter og blokkerer synet til De Gea. Dermed påvirker han spillet og keepers mulighet til å redde ballen, var begrunnelsen til at VAR annullerte scoringen, kom det frem i Premier League-studioet til TV2.

– Jeg tenker at dette er en god avgjørelse. Ifølge regelboken, så skal dette være riktig, mente Erik Thorstvedt.

Annulleringen falt ikke i god smak hos Everton-leieren, og den normalt så sindige Carlo Ancelotti var illsint på dommerteamet. Det endte med rødt kort på italieneren etter kampslutt.

Ole Gunnar Solskjær var klar på at avgjørelsen var korrekt.

– Han (De Gea) sa til oss at han ble distrahert, så da må man bare akseptere at den ble annullert, sa Solskjær etter kampen.

Stor De Gea-tabbe

Kampen startet på verst tenkelig vis for Manchester United sin del. David de Gea skulle banke en ball opp mot sine spisser, men spanjolen brukte såpass lang tid at Dominic Calvert-Lewin rakk å hoppe inn foran ballen.

Dermed traff ballen Everton-spissen først og trillet inn i mål bak en slukøret De Gea.

David de Gea måtte unnskylde seg til lagkameratene etter en keepertabbe av de sjeldne.

– Det er en vanvittig keepertabbe. Det er nesten ikke til å tro, kommenterte Endre Olav Osnes.

Nemanja Matic var mannen som fikk de rødes to første muligheter. Den første gikk i tverrliggeren, mens den andre ble reddet av Jordan Pickford.

Men det var Bruno Fernandes som måtte til for at Pickford skulle kapitulere. Solskjærs storkjøp fikk ballen på utsiden av 16-meteren og klemte til. Skuddet var godt, men Pickford var nok ikke helt fornøyd med sitt eget keeperarbeid heller.

Dermed sto det 1–1 til pause på Goodison Park etter en relativt jevnspilt omgang.

Bruno Fernandes noterte seg for et nytt målpoeng for Manchester United.

Tam annenomgang

Den andre omgangen åpnet langt roligere enn den første. Selv om begge lagene hadde en gyllen mulighet til å knipe inn på konkurrentene i kampen om Champiosn League-plass neste sesong, så de også noenlunde fornøyde ut med ett poeng hver.

Så ble det altså dramatisk mot slutten. Men da hverken Ighalo klarte å score eller Evertons mål ble stående på overtid, endte det uavgjort.

Et rettferdig resultat, mente Ole Gunnar Solskjær.

– Først ble vi skuffet over at vi ikke scoret på den siste sjansen, men så er vi fornøyde med å få med oss ett poeng på grunn av det på slutten der, sa nordmannen etter kampen.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk