Fnyser av Bolsjunov-straff: – Snodig

FALUN (VG) Under Tour de ski sist sesong fikk Erik Valnes 2.500 kroner i bot for å slå i stykker en stav. Aleksandr Bolsjunov slapp unna med disk etter bråket i Lahti.

PÅKJØRSEL: Aleksandr Bolsjunov kjørte ned Jon Mäki under stafetten i Lahti. Russeren skylde på utstyrsfeil. Foto: MARKKU ULANDER / Lehtikuva / AFP

 • Herman Folvik, VG
Publisert: Publisert:

– Det er vel ikke akkurat det man kaller konsekvent dømming. Det var noen som påsto at det sto en barnefamilie i nærheten da jeg knakk den staven, men det gjorde det ikke, sier Valnes til VG.

Nordlendingen fikk 2.500 kroner i bot og måtte beklage da han ødela en stav med et slag i gjerdet, etter at han brøt et renn under Tour de Ski sist vinter.

– Der var det noen familier og det var barn der. Han skadet ingen, men det er ikke oppførsel vi vil se i verdenscupen, sa Pierre Mignerey, renndirektør i FIS, til NRK den gang.

Bolsjunov og det russiske laget ble disket etter stafetten i Lahti, da han slo etter Jon Mäki først, og deretter kjørte ham ned i målområdet:

Vil ikke sammenligne

Men Bolsjunov har foreløpig ikke fått noen bot eller personlig straff.

– Jeg vil påstå at det er verre å hockeytakle en man nettopp har tapt spurten mot. Der har ikke FIS truffet helt, sier Valnes.

TUNG HELG: Erik Valnes (bak til høyre) falt på oppløpet under sprinten i Falun. Han ramlet også under fellesstarten. Foto: Fredrik Sandberg/ TT

Mignerey forstår ikke sammenligningen mellom straffen til disse to situasjonene.

– Jeg har ingen kommentar til dette. Alle situasjoner er ulike og sanksjonene tilpasser seg de ulike situasjonene, faktaene og reglene. Jeg forstår ikke at det er mulig å sammenligne de to ulike hendelsene, sier FIS-direktøren.

Les også

Klæbo skremt av Ustjugovs coronasmitte

Iversen: – Snodig

Dagen etter hendelsen beklaget Bolsjunov og det russiske laget til Finland, men han mente at «hockeytaklingen» ikke var bevisst.

– Det var ikke meningen å kjøre ned finnen, jeg ville bare ha svar på hvorfor han stengte meg. Men da jeg skulle bremse så løsnet bindingen fra skien og da klarte jeg ikke å stoppe. Det tror jeg også vises på tv-bildene, sa Bolsjunov til NRK.

Les også

Nå deler Klæbo «triksene»: – Rett linje fra tåa, gjennom kneet og til nesa

Emil Iversen stusser på de ulike straffene.

– Det er snodig, men det var vel snillere gjort å kjøre ned en finne enn å slå i stykker en stav da, sier Iversen og ler litt.

– Det var rart. Jeg synes det var strengt å gi Valnes en bot også. Men det er ikke mitt problem, legger Iversen til.

I februar i fjor var russeren forbannet etter et sammenstøt med Simen Hegstad Krüger:

Publisert:
 1. Langrenn
 2. Erik Valnes
 3. Aleksandr Bolsjunov
 4. Emil Iversen

Mest lest akkurat nå

 1. Rogaland er nederst på vaksinestatistikken

 2. Oslo stenger serveringssteder og butikker

 3. Her blir bilen berget fra Roslandsåna

 4. Mathilde og Mikal ble sett på som farlige barn: – Det hjelper ikke barn å bli låst inne

 5. Nå stenges Oslo ned igjen. Hva skjedde egentlig da smitten brått økte?

 6. Tredje smittetilfelle ved Tastarustå skole