Haaland om Ødegaard-overgang: – Det er det han trenger

Erling Braut Haaland mener Martin Ødegaard kan passe bra inn i Arsenals system, og tror kompisen trenger spilletid.

TRIO: Både Erling Braut Haaland (til venstre) og Sander Berge (til høyre) tror Martin Ødegaard (i midten) kan lykkes i Arsenal.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Det blir spennende. Arsenal er en stor klubb i England. Det er litt forskjellig fotball, men jeg tror han kan passe bra inn med Mikel Arteta i 10-rollen. Han kan kose seg der, sier Erling Braut Haaland.

Landslagsspissen snakker med VGTV-profil Bernt Hulsker i sammenheng med prisutdelingen NISO-awards. Prisutdelingen sendes på VGTV, og prisene gis til de idrettsprofilene som utøverne selv har stemt frem.

Onsdag formiddag ble Ødegaard bekreftet som ny Arsenal-spiller, på utlån ut sesongen.

Haaland sier landslagskompisen må «gønne på».

– Han må komme inn der og rett og slett begynne å spille kamper. Det er det han trenger. Vi vet hvor god Ødegaard kan være. Når han får selvtillit med ballen vet vi at de mest utrolige ting kan skje. Så han må bare «gønne på» der, sier Haaland.

Sander Berge, som allerede er Premier League-spiller i Sheffield United, ser frem til å få selskap av Ødegaard den engelske toppdivisjonen.

– Å spille mot Martin, som er en veldig god venn av meg som jeg prater ofte med, hadde vært veldig morsomt, sier Berge.

Han sitter foreløpig hjemme med en skade i hamstringen som krevde operasjon. Den er gjennomført, men det gjenstår fortsatt litt tid før han er tilbake på banen.

Nå stiller han inn siktet på én kamp i april.

– Vi har vel et møte med Arsenal på Bramall Lane. Det hadde vært fint å få han hit, så det blir spennende å se, sier Berge da VG snakket med han i forkant av signeringen.

Les også

Slik blir Ødegaards rolle i Arsenal – dette er nordmannens «konkurrent»

VG har snakket med spillerne i sammenheng med NISO-awards, som skal sendes på VGTV torsdag.

Du kan se sendingen her fra klokken 19:00.

Da skal det deles ut priser fra spiller- og utøverforeningen, hvor utøverne selv har stemt frem de beste idrettsprestasjonene i det spesielle idrettsåret 2020.

– Det er veldig mange norske utøvere som presterer på ekstremt høyt nivå for tiden, samtidig som pandemien herjer som verst. Det tror jeg har gitt mye glede og inspirasjon i det norske folk, NISO-leder Erlend Hanstveit.

Han skryter av hvordan idretten har taklet utfordringene som har kommet med coronaviruset.

– Jeg synes utøverne i 2020 har vært ekstremt dyktige på å balansere smittevernsprotokollene og allikevel yte stor idrett. De har vært disiplinerte, og respektert alle protokoller. Samtidig har har vi fått se mye stor toppidrett, sier Hanstveit

Disse prisene skal deles ut:

  • Årets spiller, fotball, menn og kvinner
  • Årets unge spiller, fotball, kvinner og menn
  • Årets spiller i Eliteserien
  • Årets spiller i Toppserien
  • Årets spiller i OBOS-ligaen
  • Årets lag, herrer og kvinner
  • Årets individuelle utøver, herrer og kvinner
Publisert: