Foss Solevåg tok sin første verdenscupseier i karrieren

Sebastian Foss Solevåg (29) forsvarte ledelsen fra første omgang og gikk til topps i verdenscupen for første gang i karrieren.

  • Jonathan Simchai Hansen, VG
Publisert: Publisert:

Nordmannen hadde levert varene i første omgang i slalåmen i Flachau, og var siste mann igjen på toppen da andre omgang skulle avgjøres. Foss Solevåg overgikk både Marco Schwarz og Alexis Pinturault, som fylte ut pallen, og tok sin aller første verdenscupseier i karrieren.

– Det var deilig, rett og slett. Det har tatt tid. Det er deilig å endelig kunne lykkes. Jeg følte jeg risikerte alt i første og andre omgang, sier Foss Solevåg til TV 2.

Fra start økte han på nedover, og vant til slutt suverent. Nordmannen hadde best omgangstid i begge omganger, og var til slutt hele 76 hundredeler foran Schwarz i mål.

Etter han passerte målstreken ble Foss-Solevåg liggende i målområdet i jubelrus med gledestårer i øynene.

– Det var gåsehud i hele kroppen. Når du har kjempet såpass lenge for seieren, så er det lett å unne han den. Han har jobbet så hardt for det. Måten han gjør det på er magisk. Det er utklassing, sier TV2-ekspert Kjetil Andre Aamodt.

Henrik Kristoffersen fikk det ikke til å svinge i andre omgang. Han åpnet bra, men tapte mye tid i siste del av løypa og endte til slutt utenfor de seks beste. Timon Haugan var den siste nordmannen i andre omgang, og endte til slutt på 24. plass.

Foto: LEONHARD FOEGER / X00360

Publisert:
  1. Sebastian Foss Solevåg
  2. Alpint
  3. Henrik Kristoffersen

Mest lest akkurat nå

  1. Butikken har vært en del av Stavanger sentrum i 110 år. Nå legges den ned

  2. Økende smittetrend, men flere bedrifter åpner for å jobbe på kontoret

  3. Slik så det ut i Ålsheia i Sirdal i dag

  4. Elev på Lundehaugen smittet

  5. Senterleder avkrefter rykter som går på sosiale medier

  6. Ulovlig å konkurrere - arrangerte «trening med tidtaking» for 40 løpere