Klarte noe hverken Solskjær, Flo eller Carew fikk til

BEOGRAD (Aftenposten): Erling Braut Haaland ble igjen utslagsgivende for Norge, og han fikk ros fra 90-tallshelt under kampen.

Erling Braut Haaland scoret sitt 16. landslagsmål for Norge torsdag.
Publisert: Publisert:

SERBIA-NORGE 0–1

Serbia presset og hadde store sjanser. Men Norge har Erling Braut Haaland.

Og nettopp stjernespissen bidro sterkt til Norges 1–0-seier torsdag kveld. Det ble en drømmestart på Nations League-turneringen foran et misfornøyd serbisk publikum.

Haalands vinnermål kom før pause. Dermed scoret 21-åringen i sin sjette landskamp på rad. Det er en bragd velkjente stjerner som John Carew, Tore André Flo og Ole Gunnar Solskjær aldri klarte.

Haaland sørget for å gi Norge en drømmestart på veien til EM i 2024. I VM-kvaliken røk Norge ut etter at Haaland gikk glipp av de siste fire kampene med skade.

– Vi er helt avhengige av ham. Vi er ikke en bedre nasjon enn at vi trenger å ha med alle. Erling er én av verdens beste spillere, så det er klart han er viktig for oss, sier midtstopper Stefan Strandberg til Aftenposten.

Fikk ros fra 90-tallshelt

For å tenne fyr på denne kampen, måtte det et norsk spissfenomen til.

Åpningsminuttene var noe tamme og sjansefattige. Men hver gang Haaland var i nærheten av ballen, var det som om en gnist ble tent. Da kunne det gå et forventningens brus gjennom publikum. Som da han ble spilt gjennom etter 18 minutter og galopperte fremover, men bommet på skuddet.

Da var Serbia advart. Men de klarte ikke stoppe Haaland likevel. Norge satte i gang et lekkert angrep, der Martin Ødegaard spilte fri høyreback Marcus Holmgren Pedersen. Han spilte ballen innbydende foran mål, der Haaland selvfølgelig var og scoret enkelt.

Haaland fintet ut Serbia-spillerne med en retningsforandring rett før innlegget. «Klasse», skrev Lars Bohinen på Twitter. Han var en del av Drillos Norge-lag på 90-tallet.

Fra venstre: Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard og Sander Berge. Denne trioen var vanskelig å hanskes med for Serbia, spesielt Haaland.

Serbia-sjanser

Serbia, som skal spille VM i høst, våknet litt etter Norges ledermål.

I første omgang var både Aleksandar Mitrovic og Sergej Milinkovic-Savic farlig frempå. Og etter pause ble det flere ganger baluba i Norges felt.

Etter 56 minutter måtte omtrent et mirakel til. Real Madrid-spissen Luka Jovic fikk klinke til på volley fra kloss hold, men keeper Ørjan Nyland kastet seg brennkvikt til siden og reddet.

Da hadde Norge ryggen mot veggen. Halvveis i andre omgang ble Haaland byttet ut for Morten Thorsby. Nå skulle det kjempes.

– Sørloth og Holmgren Pedersen fant ikke ut av høyresiden. Da valgte vi å ta ut Erling ti minutter tidligere enn planlagt, sier Ståle Solbakken, som understreker at Haaland ikke er skadet.

Ved flere tilfeller ropte hjemmefansen på straffe. Men de mest gedigne sjansene uteble i sluttminuttene.

– Det var en veldig god kamp av hele laget. Vi ligger kompakte, er kyniske og får resultatet vi ønsker, sier Marcus Holmgren Pedersen.

PS. Norges neste kamp er borte mot Sverige søndag kveld.

Publisert: