Utstyrstrøbbel før Hovlands årsdebut: – Helt klart uheldig

Torsdag starter golfåret 2022 for Viktor Hovland (24), men bare to dager før start hadde han ikke fått golfbagen sin til Hawaii.

MANGLER BAGEN: Viktor Hovland har ikke fått golfbagen til Hawaii to dager før årets første turnering. Her med caddie Shay Knight i Mayakoba i november.
Publisert: Publisert:

Årets første turnering for Hovland blir Sentry Tournament of Champions på Hawaii. Nordmannen ankom Hawaii onsdag 29. desember, men starten på turneringen ble ikke optimal da golfbagen til den norske stjernen var forsinket.

Onsdag morgen norsk tid har Hovland lagt ut en oppdatering på sin Instagram som viser at bagen endelig har ankommet - men det ser ut som om en av køllene er skadet:

Det var sent mandag kveld lokal tid la Hovland ut en «instastory» hvor han skrev at golfbagen fremdeles var i Seattle, og uttrykket også hvor lite fornøyd han var med flyselskapet Delta.

– Jeg tok med mine køller i går, som han kan bruke. Bagen hans skulle egentlig kommet i går kveld, så vi håper at ordner seg i dag sånn at vi kan forberede oss som normalt resten av tiden frem mot turneringsstart. Det er litt krise, sier caddie Shay Knight til Discovery tirsdag kveld.

Eurosports golfekspert Marius Thorp tror uansett at dette er noe som ikke påvirker Hovland ekstremt mye før turneringsstarten.

– Har han ikke hatt noen køller, så er det synd. Jeg vil tro at hans utstyrsleverandør har stilt noe til disposisjon så han får øvd litt i. Man er vant til at sånne ting skjer, og han er ikke en sånn type om lar seg stresse av det, sier Thorp til VG.

– Sånt skjer med jevne mellomrom. Man har de som flyr privat til store turneringer, men det er ikke alle som gjør det hver gang. Det er helt klart uheldig når han er der i god tid, men det er en ting man ikke får kontrollert. Sånne ting er Viktor veldig god på å koble ut.

Som i fjor, blir turneringen på Hawaii Hovlands første for året. Sist endte han nede på 31.-plass, men Thorp mener at turneringen er en fin begynnelse på det nye året.

– Det er en myk start. Det er et mindre felt siden det bare er fjorårsvinnere. Sånn sett en fin start. Det er en ganske åpen og grei bane, men det kan blåse en del. I fjor dro han rett dit, og da var det litt rust og han hadde ikke så mye kontroll over ballen, sier den tidligere proffgolferen.

– I år har han dratt tidligere, så han er bedre forberedt enn i fjor. Det er FedEx-poeng og premiepenger på spill, som er viktig å ta med seg. Han vil jo kjempe om FedEx-cupen, så det kan bli en viktig turnering mot de direkte konkurrentene.

MED HOVLAND: Marius Thorp (til venstre) sammen med Viktor Hovland under The Masters i 2019.

2021 ble nok et godt golfår for Viktor Hovland, og spesielt avslutningen med seire i Mayakoba og i Hero World Challenge skaper forventninger før det nye året.

– Jeg tror man kan forvente mye. Han fulgte opp sitt første fulle år veldig bra, og hadde et enda bedre år i fjor, sier Thorp.

– Sånn sett har han hatt gradvis utvikling siden han ble proff. Han har blitt bedre og bedre. Det er det som driver han fremover. At han ser forbedring, og blir litt bedre hele tiden. Det lange spillet som allerede var verdensklasse, har han klart å øke lengdene og samtidig holde på presisjonen. Han har blitt enda bedre med jern, og puttingen har blitt enda bedre. Så vi kan vente store ting fra Viktor.

PS! Sentry Tournament of Champions sendes på Discovery+ og Eurosport Norge fra 21.15 torsdag kveld.

Publisert: