«Jeg hadde aldri forlatt Aalesund for å bli en del av U21-laget til Brighton»

I dag starter Brighton-karrieren til Henrik Bjørdal (18) for fullt i lag med resten av U21-laget til klubben. Men allerede i løpet av noen uker håper Bjørdal å trene fast med klubbens seniorlag.

KLAR: Henrik Bjørdal sitter her i lag med Brightons administrative direktør Paul Barber.
  • Eirik Nesset Hjelvik
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

– Jeg har reist over hit for å være en del av en A-stall. Jeg hadde aldri forlatt Aalesund for å bli en del av U21-laget til Brighton, sier Bjørdal.

Da Brighton i går bekreftet overgangen – som er verdt mellom tre og fire millioner kroner for AaFKs del – skrev klubben på sin hjemmeside at Bjørdal i utgangspunktet blir en del av U21-troppen.

Det mener Bjørdal selv at han bare er tiltenkt å være noen uker framover.

– Ettersom jeg er ute av sesong – og Brighton kjemper om opprykk – ønsker klubben at jeg skal bygge meg opp hos U21-laget i starten. Planen er at jeg skal opp til A-laget ganske kjapt. Jeg må selvfølgelig bevise at jeg har nivået inne, men den utfordringen tar jeg. Jeg tror det er fornuftig å gjøre det på denne måten, sier Bjørdal.

Manageren henrykt

18-åringen har fortsatt ikke trent med sin nye arbeidsgiver.

De siste par dagene har gått unna til å ordne det meste på det praktiske plan. I tillegg har han gjennomført to møter med klubbens manager Chris Hughton. Bjørdal sier han er storfornøyd med det han har opplevd hittil.

– Han vet godt hva jeg står for og virker å ha god kontroll på meg. Han snakket litt om spillestil og satte meg litt inn i filosofien hans. I tillegg snakket han om at jeg måtte være tålmodig i starten, sier Bjørdal.

Overfor Brightons hjemmesider setter manager Hughton stor pris på signeringen.

– Jeg er henrykt over å kunne ønske Henrik velkommen til klubben. Henrik er en veldig spennende spiller, han er rask og han kan spille både på vingen og sentralt offensivt på midten, sier Brighton-sjefen.

Klar for utfordringen

Nå starter den harde jobben med å spille seg inn på laget for Henrik Bjørdal.

– Jeg er en type som liker utfordringer, og jeg tror jeg er typen som skal klare det. Jeg skal leve profesjonelt og virkelig «gå» for dette. Det blir skikkelig mat og ikke noe tull framover, lover han.

– Bekymrer det deg litt at karer som Fredrik Ulvestad og Jonathan Parr ikke har slått til i utlandet?

– Jeg har jo lagt merke til det og tenkte litt på det før jeg bestemte meg. Men jeg er litt yngre enn dem og har litt bedre tid på meg til å slå gjennom. Jeg tror dette er det riktige for min utvikling, sier Bjørdal.

Publisert:
  1. Engelsk fotball
  2. Brighton & Hove Albion FC
  3. Aalesunds FK

Mest lest akkurat nå

  1. Sandnes-bedrift får kritikk av Arbeidstilsynet etter dødsulykke

  2. Mangemillionærer inn på eiersiden i Oilers

  3. Personen som ble funnet død i Loddefjord, var savnet 24-åring fra Stavanger

  4. «Her er det Oilers for alle pengene»

  5. Hun ble alvorlig syk. Karrieren var i fare. Et år senere leverer hun et aldeles praktfullt album

  6. Politiet: Brannen ved barnehage i Stavanger var påsatt