Premier League-managerens uttalelser vekker harme: – Total mangel på forståelse

Utblåsningen til Neil Warnock provoserer.

Neil Warnock gleder seg til Storbritannia er ute av EU. Det skaper reaksjoner. Her gir han en klem til Tottenham trener Mauricio Pochettino.
 • Andreas Hopen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Det er ikke første gang at Neil Warnock skaper overskrifter i Storbritannia, men denne gangen er det politiske uttalelser som vekker harme hos blant annet Egil Østenstad.

«Til helvete med resten av verden» er et av utsagnene Cardiff-manager Neil Warnock blir sitert på av Wales Online i hans for-Brexit-monolog.

– For å være ærlig så forstår jeg ikke hvorfor politikerne ikke gjør det landet vil. Hvorfor hadde vi en folkeavstemning i det hele tatt? Jeg kan ikke vente til å komme ut (av EU). Jeg tror vi kommer til å ha det langt bedre uten det uansett, på alle mulige måter, fortsetter han.

 • LEST DENNE? Nå er Solskjær oddsfavoritt som ny permanent sjef

Det kan være verdt å ta med at Warnock har elleve forskjellige nasjonaliteter i stallen i Cardiff.

Den lange utblåsingen til Warnock provoserte mange, og en av dem som reagerte var Egil Østenstad, som selv spilte i Storbritannia fra 1996 til 2004. Henholdsvis for Southampton, Blackburn Rovers, Manchester City og Rangers.

Den tidligere spissen ville ikke kommentere saken utover det han skrev på Twitter søndag. Der mente han blant annet at Warnock var en ignorant leder, som viste total mangel på forståelse for det som har gjort hans egen arbeidsplass til den mest attraktive sportsscenen i verden.

Cardiff tar avstand

I en uttalelse mandag tar Cardiff avstand fra synspunktene Warnock kom med da han fikk spørsmålet om det vil bli vanskeligere å hente spillere fra utlandet som følge av at Storbritannia går ut av EU.

Statsminister Theresa May forhandlet i november i fjor fram en omstridt skilsmisseavtale med EU. Tirsdag skal den stemmes over i Underhuset i det britiske parlamentet. Det er ventet at statsministeren taper med klar margin.

Mandag sa May at det er mer sannsynlig at Storbritannia blir værende i EU enn at landet går ut av unionen uten å ha en brexitavtale i boks.

Et nei i Underhuset tirsdag kan dermed føre til at hele skilsmissen blir avlyst.

Opinionen er splittet

Fotballskribent Lars Sivertsen har vært tett på engelsk fotball i flere år. Han tror at Neil Warnocks uttalelser treffer en del engelskmenn.

– Akkurat det med brexit er et område der opinionen er splittet. Uttalelsene hans treffer nok ganske mange som har samme mening som han. For det er mange briter som kunne tenkt seg å forlate EU, og hadde de hatt muligheten, forlate denne planeten, sier Sivertsen litt humoristisk.

Sivertsen selv reagerer på Cardiff-trenerens uttalelser, spesielt med tanke på posisjonen Warnock har.

– Han er manager for en klubb med eiere fra Malaysia, styreformannen er kypriot. En stor andel av pengene klubben tjener kommer fra utenlandske sponsorer og TV-rettigheter, og han har en haug med utenlandske spillere i troppen sin. Så sitter han og kommer med disse uttalelsene med skriften «Visit Malaysia» på veggen. Det er spesielt, fortsetter Sivertsen - som ikke tror at Warnock mener uttalelsene sine bokstavelig.

– De som støtter han vil nok forsvare han med at han ikke mener «til helvete med verden» bokstavelig, det er mer en erkebritisk greie om at «vi klarer oss best selv». Men uttalelsene til Warnock mener jeg viser mangel på selvinnsikt. For Premier League er ikke så stort og så populært kun på grunn av britiske spillere og britisk publikum. De har sponsoravtaler, TV-inntekter, spillere og publikum fra hele verden, sier siddisen som for tiden bor i London.

Kan få følger for Premier League

Nå er reglene i Premier League slik at spillere i EU ikke må søke om arbeidstillatelse for å spille i Premier League. De store stjernene fra andre verdensdeler får som regel arbeidstillatelse, men ikke de som er mer ukjente.

Det gjør at det kan det bli vanskeligere for de minste lagene om Brexit blir en realitet.

– Hvis europeiske spillere får de samme reglene som resten av verden, er det nettopp Cardiff og lignende som kommer til å slite, ikke Manchester United. For de kjøper fra øverste hylle. Ta Cardiff som eksempel; spanske Victor Camarasa, som er en viktig brikke på laget til Warnock, ville trolig ikke fått arbeidstillatelse, forklarer Sivertsen.

Han tror likevel det kan bli særegne regler for Premier League ved en eventuell Brexit.

– Jeg tror jo ikke engelskmennene er så dumme. De ser at Premier League er et så stort og viktig produkt at de ikke vil gjøre noe som kan skade det, derfor kan det være at det blir noen særegne regler som legger til rette, men det er vanskelig å spå, avslutter Sivertsen.

Publisert:
 1. Premier League
 2. Brexit

Premier League

SVUTMP
1Chelsea139223052529
2Manchester City139222772029
3Liverpool1384139112828
4West Ham United137242416823
5Arsenal137241517-223
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. To kjappe Viking-mål

 2. Oilers overtok tabelltoppen: - Slike kamper vi elsker å spille

 3. Nå lyser julegrana i Stavanger og Sandnes

 4. FHI ønsker å stoppe omikronutbrudd i Norge før jul

 5. Fullsatt hockeyarena i pepperkakebyen

 6. Revansj etter tabbe