Skottland kan få sommerfotball

Nesten alle skotske toppklubber vil heller spille fotball når gresset er grønnest.

Ronny Deila i silhuett foran en kamp på Dens Park i Dundee en godværsdag i april i år.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Skottene har, som britene og resten av de store fotballnasjonene i Europa, spilt fotball fra høst til vår. Nå kan det bli en endring for Celtics Stefan Johansen og hans norske trener Ronny Deila.

Det er BBC som har gjort en undersøkelse blant de 42 klubbene som regnes inn i skotsk toppfotball.

Stefan Johansen (lengst til venstre) jubler sammen med lagkamerater etter å ha scoret. Nå kan det bli jubel i sommersol for finnmarkingen.

De har spurt klubbene om de kunne tenke seg en fotballsesong som er mer lik den som spilles i Norge og Sverige hvor det er oppstart om våren og avslutning på senhøsten.

27 klubber sier ja

Av de 42 klubbene som ble spurt av BBC, var 27 positiv til sommerfotball. Ni av de 12 klubbene i øverste divisjon var positiv. Syv var motstandere, mens åtte klubber ikke svarte BBC på spørsmålet om sommerfotball.

Nå er nok ikke et skifte til et kampprogram når gresset er grønnest nært forestående. Lederen av skotske Premier League, Neil Doncaster, er likevel ikke avvisende.

— Men det er to begrensninger ved et skifte til sommersesong. Det ene er de internasjonale datoene som besluttes av FIFA og UEFA og det andre er hvordan man skal plassere alle kampene i kalenderen ellers, sier Doncaster til BBC.

Organisasjonen til fotballtilhengerne, Scottish Football Supprter’s Association, er klar på at de gjerne vil gå på kamp i godvær.

— Vi vil aldri få fulle arenaer hvis vi fortsette å spille kamper i de kaldeste og våteste månedene av året, heter det i en uttalelse fra den kanten.

Publisert: