Ajax kaller tapet for RBK sesongens lavmål: Nå har klubbens trenere fått sparken

Tre trenere forhandler om sluttpakke med Ajax.

Nicklas Bendtner og Rosenborg rystet Ajax. Tapet gjør fortsatt vondt for nederlenderne.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Ajax skriver i en pressemelding at hovedtrener Marcel Keizer, assistenttrener Hennie Spijkerman og trener Dennis Bergkamp er fjernet fra sine stillinger i klubben. Klubbledelsen forhandler med trioen om terminering av kontraktene.

Klubbledelsen har ikke nok tillit til at ambisjonene til Ajax blir realisert med dem. De skuffende sportslige resultatene er også grunnen til denne beslutningen, skriver klubben på sine hjemmesider.

– Vi hadde en dårlig sommer, og en rotete start på sesongen. Fra et idrettssynspunkt var det å bli slått ut fra Europa League lavpunktet, skriver daglig leder Edwin van der Sar.

Marcel Keizer er bedt om å gå.
Les også

Ajax-kometen mener talenter bør dra utenlands: – Norske akademier handler mest om taktikk og fysikk

Ajax ble slått ut av Rosenborg i siste kvalifiseringsrunde fra Europa League i august. Det var første gang siden 1965 at den nederlandske toppklubben ikke ble kvalifisert for en av europacupene.

Rosenborg slo Ajax 1–0 på bortebane etter mål av Samuel Adegbenro. På Lerkendal vant Rosenborg 3–2, etter mål av Nicklas Bendtner og Samuel Adegbenro.

Les også

Dennis Johnsen debuterte for Ajax

Ajax ligger for øyeblikket på annenplass i den nederlandske toppdivisjonen, fem poeng bak PSV Eindhoven. Laget har vunnet 12 av de 17 kampene de har spilt så langt.

Norske Dennis Johnsen spiller for klubben.

Publisert: