- For dårlig attityd

<br></br><br></br><p><a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=258438&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#258438"> <strong>LSK-RBK 4-2:</strong></a> Nå må en skuffet Erik Hamrén få nødhjelp fra Bærum.</p>

TRONDHEIM 20080921:Rosenborgs trener Erik Hamrén)t,h) og keeper Rune Almenningen Jarstein på benken under eliteseriekampen mellom Rosenborg - HamKam på Lerkendal stadion i Trondheim søndags kveld.Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX .
  • Line Lauvsnes Oddekalv
Publisert: Publisert:
Fotball , Tippeligaen , 26.10.08 , Åråsen stadion , Lillestrøm - Rosenborg , Henning Berg gratulerers av Jan Åge Fjørtoft etter kamp , Foto: Thomas Andersen / Digitalsport
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

— På 30 minutter røk det laget har brukt måneder på å bygge opp, sa en irritert og synlig skuffet Rosenborg-trener etter nederlaget på Åråsen.

- Det er en tilbakegang både i resultat og attityd. Jeg er veldig skuffet, var Erik Hamréns klare dom.

Forvandlingen

45 minutt tidligere så det så uendelig mye bedre ut for svensken og hans menn. Da hadde RBK gjennomført en suveren første omgang, hvor det var klasseforskjell på lagene, og hvor hjemmelaget bare slapp til på en offsideglipp.

Roar Strand var overalt, pasningene satt og spillet fløt. Forvandlingen fra UEFA-cupkampen mot Brugge var nærmest total.

Så tok Lillestrøms nye hovedtrener grep. Henning Berg plukket en midtbanespiller ut, satte en angriper inn. Fra 4-4-2 til 4-3-3, og vips var LSK i førersetet. Der ble de.

For selv om RBK justerte backene ned på banen og byttet inn friske ben, fortsatte hjemmelaget kjøret. Og da de helhvite bommet på åpent mål, mens kanarifuglene flakset inn alt som lurte offsidefella, var det ingen tvil om at Lillestrøm skulle sikre både seier og eliteseriespill neste år.

- Et skritt tilbake

- Hva skjedde?

- Attityd, svarer Hamrén. Han mener det sviktet både når det kom til innstillingen, duellene og nærkampene, og at det var rett og slett for få som var med.

RBK-treneren var ikke redd for å sette ord på manglene som forårsaket sceneskiftet.

— Vi tar et steg tilbake. På 30 minutter røk det vi har jobbet med i mange måneder... kanskje har vi en lenger vei å gå før vi blir det topplaget vi håper på, enn vi hadde trodd, innrømmer Rosenborg-treneren.

- Er spillerne slitne?

- Vel, enten får vi la være å spille så mange kamper, eller så får vi klare det, svarte Hamrén.

Han var fornøyd med en omgang og misfornøyd med den andre. Det holder fortsatt kanskje til bronse, men det skal holde hardt.

Rosenborg kan takke en Brann-utligning mot Tromsø for at drømmen om Europa fortsatt har en liten lunk, men de er avhengige av Stabæk-seier mot gutan i sereiavslutningen, og må selv slå Bodø/Glimt hjemme.

- Så langt har jeg ikke kommet ennå, jeg er bare skuffet, sa Hamrén.

Han får krysse fingrene for at kveldens gullfest på Bækkestua ikke varer helt til påske.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk