Slik svarer UDI på Oilers-kritikken

Oilers-treneren: - Det er helt latterlig. Ny rekord.

Publisert:

10. januar var Brock Trotter på plass i Stavanger. Han har fortsatt ikke fått tillatelse til å spille for Oilers. Foto: Fredrik Refvem

Det er straks tre uker siden Brock Trotter kom til Stavanger Oilers. I løpet av disse ukene har han rukket å gå fra 30 til 31 år, trent en del og vært med på lagets turer i håp om å få klarsignal til å spille.

Foreløpig er ikke Utlendingsdirektoratet (UDI) ferdige med å behandle arbeidstillatelsen hans, og de uttaler at saken undersøkes nærmere.

Les også

Derfor får ikke Oilers-importen spille: – Han begynner å bli utålmodig

– Det er helt latterlig. Dette er ny rekord. Det har tatt fryktelig lang tid, og det verste er at det ikke er noe vi får gjort, sier oilerstrener Pål Gulbrandsen etter lørdagens seier mot Stjernen.

Trotter har vært klar til å komme seg på isen i kampsituasjon lenge nå. Han var med Lillehammer, da Oilers tok en sterk borteseier torsdag forrige uke. Gulbrandsen håpet klarsignalet kunne komme i løpet av reisen.

– Det er frustrerende. Vi må planlegge å trene for to oppstillinger, sier Gulbrandsen.

UDI: – Undersøker saken nærmere

På grunn av taushetsplikt har ikke UDI mulighet til å svare på konkrete spørsmål i saken med mindre Brock Trotter gir erklæring om samtykke.

– Vi tok saken til behandling i forrige uke, og pr. dags dato undersøker vi forhold i saken nærmere, skriver Vibeke Schjem fra UDI i en uttalelse til Aftenbladet.

I Stavanger er det UDI som behandler alle søknader om arbeidstillatelse, ikke lokalt politi slik det er i mange andre politidistrikt hvor det kan gis tillatelse om "tidlig arbeidsstart".

Les også

Her er Oilers’ nysignering på plass: – Skal prøve å utgjøre en forskjell

UDI har som mål å behandle søknader innen 10 dager, nå er det 18 dager siden Oilers sendte inn sin søknad. Oilers har spilt sju kamper siden det.

Kontrasten er stor til Storhamar og spilleren Kenney Morrison. Han er også fra Canada. Saken hans ble behandlet av lokalt politi i Hamar i løpet av to virkedager. Han spilte sin første kamp fire dager etter at klubben hentet ham.

– Vi er i en heldig posisjon siden lokalt politi og Innlandet politidistrikt gir ut midlertidige arbeidstillatelser. Vi forstår frustrasjonen som Oilers opplever akkurat nå, sier Mathias Saxrud i Storhamar.

Snart pause

I løpet av januar har Oilers spilt ni kamper. På disse ni kampene har de scoret 30 mål. På de 31 kampene de spilte i Get-ligaen før nyttår scoret de 80. Det betyr at snittet pr. kamp har gått fra 2,6 til 3,3.

– Jeg synes vi har vært bra i dytten nå. Vi skal fortsette å bli bedre for hver kamp. Det er fortsatt lenge til sluttspillet begynner, sier Gulbrandsen.

Grunnen til at det er blitt så hektisk i denne perioden er OL. Det skal spilles tre kamper til før OL sørger for en tre uker lang pause i Get-ligaen.

– Det er klart det er tungt med så mange kamper på kort tid, men det er moro også. Det er derfor vi driver med hockey. Vi prøver bare å spille vårt beste. Men det er et stykke igjen dit, sier William Rapuzzi.

Rapuzzi kom til Oilers i november, og har derfor bare spilt halvparten av de 40 kampene laget har hatt i Get-ligaen denne sesongen. Allikevel er det bare tre spillere som har sanket mer poeng enn han så langt denne sesongen.

Etter 20 kamper har Rapuzzi 23 poeng. De som ligger foran han er Eirik Salsten med sine 24 poeng på 39 kamper, Curtis Gedig med 27 på 40 og Joshua Soares som har gullhjelmen med sine 29 som han har sanket i løpet av 37 kamper.

Les også

Oilersbørsen: – Fullstendig utenkelig for bare et år siden

Slet seg til seier over Stjernen

Det var nettopp Rapuzzi som sørget for at alle tre poengene ble igjen i Stavanger da Stjernen var på besøk i DNB Arena på lørdag. Hjemmelaget var storfavoritter mot et lag som ligger nest nederst på tabellen. Allikevel ble det nervepirrende hele veien inn.

– Vi skulle ha scoret flere mål. Det er det som er jobben vår, sier Rapuzzi.
Han spiller i rekke sammen med Soares og Philippe Cornet. De kom til mange gode sjanser, men slet med å finne nettmaskene.

– Det er lett å bli frustrert. Det er sånn det har vært hele sesongen. Vi må bare prøve og ikke lade påvirke spillet vårt, sier Rapuzzi.

Det var rekkekamerat Cornet som sørget for ledelsen i første periode, og Rapuzzi som sikret seieren 2 minutter og 24 sekunder før kampen var over.

Publisert: