Ullevålseter imponert over Afrika-debutant Helmersen: – Jeg er kjempestolt

Marius Helmersen kjørte solid torsdag og sikret seg 5.-plassen foran norske Felix Jensen.

Helmersen imponerer Ullevålseter i Africa Eco Race.
  • Simen Knutsen
    simen.knutsen@adresseavisen.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Pål Anders Ullevålseter er ute av sammendragskampen, men brukte rutinen sin og kjørte inn til etappeseier på løpets vanskeligste etappe.

Africa Eco Race nærmer seg slutten, og før den tiende etappen av det beryktede løpet har Levanger-mannen sikret seg et godt utgangspunkt før dagens løp.

Dagens etappe vil også være svært krevende. Landslagskjører André Wold Larsen tror Helmersen og Jensen kan gjøre det bra om de klarer å holde fokus:

– Marius og Felix kjører nok sammen i dag også – de navigerer veldig godt. Om de gjør noen feil på navigeringen i dag, blir løypa helt umulig å kjøre.

Tross det vanskelige utgangspunktet i sammendraget, ser Wold Larsen på Ullevålseter som en favoritt på dagens etappe.

– Dagens etappe kommer til å være ganske tøff de første 34 milene. Det er en blanding av grus og vanskelige dyner. Pål kommer nok til å ha en fordel da han har hatt fått et par dager hvile. Jeg er optimistisk og setter Pål på 1.-plass og Marius på 3.-plass.

Les også

Helmersen storkjørte i Africa Eco Race – nå venter monsteretappe

Mer å gå på

Målgangen i Dakar nærmer seg og kjørerne begynner for alvor å kjenne påkjenningen av å sitte flere timer på sykkelen hver dag, men Wold Larsen er optimistisk når han omtaler Helmersen.

– Deltagerne begynner å bli slitne. Jeg vet at Marius føler seg veldig pigg og jeg tror han har store muligheter mot en topp ti-plassering slik det ser ut nå. Men alt kan skje, så det blir spennende å følge med på dagens etappe, sier Larsen og fortsetter:

– Det er nok siste dagen i dag for at gutta kan ta ordentlig inn på sammendraget. Jeg har sett at de fremste rytterne har litt lett for å lage sine egne ruter og «klipper» svingene på navigeringen. Gjør de det i dag, blir de straffet hardt.

Les også

Helmersen sliter i Africa Eco Race: – Jeg glemte å fylle drivstoff

Imponerer sjefen

Torsdag var Pål Anders Ullevålseter tilbake på sykkelen. Han kjørte fort i de vanligste partiene og resultatet ble etappeseier.

– Det var deilig med en bra dag. Blant alle disse tekniske problemene er det en trøst at kjøringen sitter, sier han til sin offisielle hjemmeside.

Selv om alt håp er ute for Norges største motorsykkelstjerne, klarer han ikke å se forbi lagkameratenes solide prestasjoner:

– Jeg er kjempestolt av gutta. De kjører bra og lærer raskt. Det var ingen enkel oppgave, men de klarer seg strålende.

Publisert: