Spansk storavis: Fire grunner til at Real Madrids nye trener har blitt Ødegaard-fan

Ryktene om at smisk førte til Ødegaard-spilletid får kontant motbør.

Her er Martin Ødegaard i aksjon for Real Madrid mot Getafe i mai. Nå skal Rafael Benítez være veldig imponert over ham.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Real Madrid er for øyeblikket på sommerturné i Australia. Martin Ødegaard er med i storklubbens tropp, og til stor overraskelse for deler av spansk sportspresse fikk 16-åringen spille fra start i treningskampen mot Roma i Melbourne på lørdag.

En sportskommentator i AS skrev at Real Madrids nye trener Rafael Benítez ga Ødegaard sjansen for å blidgjøre klubbpresident Florentino Pérez.

Rafael Benítez skal være veldig imponert over Martin Ødegaard. Her gliser han ved trenerbenken under treningskampen mot Roma.

AS' konkurrent Marca kommer imidlertid nå med en ganske så annerledes forklaring. Storavisen skriver nemlig at Benítez rett og slett er svært begeistret for det Ødegaard har vist på treningsfeltet.Disse aspektene ved Ødegaard har imponert Benítez, ifølge Marca:

  • Den fysiske formen hans, som beskrives som «uvanlig» for en 16-åring.
  • Den tekniske kvaliteten hans.
  • Manerene hans.
  • Modenheten hans.

De to siste punktene skal også gjelde Marcos Llorente, en annen unggutt som har blitt tatt med til Australia.

Les også

- Ødegaards holdninger forbløffer Real Madrid-stjernene

— Skal trolig ikke spille for B-laget

Det er de fire punktene nevnt over skal ha gjort at Benítez ikke nølte med å gi Ødegaard sjansen.

I en gjennomgang av de største talentene i Real Madrid beskriver Marca Ødegaard som «det store håpet for fremtiden».

Ødegaards fremtid er imidlertid fortsatt uviss, skal vi tro Marca.

— Treneren vil at Ødegaard skal prøve seg i skikkelige kamper før han tar en beslutningen om fremtiden hans. Det er praktisk talt sikkert at han ikke skal spille i Castilla (B-laget, journ. anm.). Derfor vil han, dersom han ikke blir i A-lagstroppen, bli lånt ut til et lag i Primera División, Spania eller utlandet, skriver avisen.

Marca er kjent for å ha svært gode kilder i Real Madrid. Rafael Benitez har dessuten vært klar på at han verdsetter Ødegaard som spiller.

– Jeg er imponert over ham. Teknisk er han veldig god. Også fysisk er han en spiller som tar vare på seg selv og trener godt. Han er et veldig godt prospekt og en god spiller, sa Benítez på en pressekonferanse i Melbourne fredag.

Neste utfordring for Martin Ødegaard og Real Madrid er en treningskamp mot Manchester City fredag. Der kan han få spille mot City-talentet Bersant Celina, som han spilte sammen med i ungdomsavdelingen til Strømsgodset for noen år siden.

Publisert: