30 knalltøffe dager for sliten Northug

Planen for Petter Northug er å gå samtlige gjenstående verdenscuprenn. Allerede merker han kjøret.

Petter Northug mobiliserte og kjempet seg inn til tredjeplass i Stockholm. Nå venter et hardkjør før sesongen avrundes i Canada om en måned.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

TRONDHEIM (adressa.no): Derfor kan det bli aktuelt å droppe neste helgs konkurranser i Lahti, for å være best mulig rustet til den avsluttende touren i Canada.

— Hvis han føler seg sliten så er det mitt råd i hvert fall, for at han ikke skal tømme tanken før Canada. Petter er så lur og kjenner kroppen så godt, at hvis han blir sliten så tar han ei frihelg. Han har lyst til å vinne i Canada og er kapabel til å kjempe om seieren der, sier landslagstrener Trond Nystad til Adresseavisen.

Heldigvis får han ei ekstra uke etter Lahti før touren i Canada starter.

Verken han eller Northug-trener Stig Rune Kveen var på plass i Stockholm da Northug kjempet seg inn til en sterk tredjeplass på sprinten.

Fulgte løpet fra bilen

Begge to var på vei til Falun mens sprintløpet pågikk. Kveen satt i bilen sammen med Emil Iversen, på vei fra Trøndelag til fjorårets VM-by, hvor det lørdag er ti kilometer klassisk og søndag 15 kilometer fellesstart i fristil.

Russisk seier: Nikita Kriukov vant sprinten i Stockholm foran Ola Vigen Hattestad og Petter Northug. Foto: NTB SCANPIX

— Jeg tror Petter skal klare å holde til avslutningen i Canmore. Heldigvis får han ei ekstra uke etter Lahti før touren i Canada starter, sier Kveen til Adresseavisen.Han legger til at det kun blir spekulasjoner om Northug velger å droppe neste helgs konkurranser i Lahti.

— Jeg synes det virket bra på sprinten. Det er sterkt å komme på pallen i Stockholm etter Kollen-femmila. Absolutt godkjent, konkluderer Kveen.

Vurderte å hvile

Sesongens hardkjør tærer på Northug. Han var sliten i forkant av Stockholm-sprinten og var lenge usikker på om han i det hele tatt skulle gå. 30-åringen valgte å stille til start og endte på siste pallplass, bak russiske Nikitia Krijukov og Ola Vigen Hattestad. Men på samme måte som under sprinten i Drammen forrige onsdag kostet de 60 verdenscuppoengene krefter.

— Vi vet at sprinter koster veldig mye. Derfor var det ei vurdering for Petter om han skulle gå i Stockholm. Når man går til finalen er belastningen ekstra stor, forklarer Nystad.

Til Falun i helga kommer også Martin Johnsrud Sundby, som har hvilt helt siden lørdagens Kollen-femmil. Han leder nå verdenscupen 670 poeng foran Finn Hågen Krogh. Northug er på tredjeplass, 682 poeng bak Sundby. I sprintcupen ligger Northug på andreplass, 107 poeng bak Federico Pellegrino.

— Fra et trenerståsted er det ikke noen fordel å gå en tøff sprint på torsdag hvis du skal gå styggfort i Falun. Men Petter er en allroundløper som liker å konkurrere. Vi skal gjøre det beste ut av det, sier Kveen.

LES OGSÅ:

Les også

Her har russeren akkurat knust nordmennene på oppløpet

Les også

Falla slo knockout på svenskene i Stockholm

26 skirenn til nå

Etter helgas renn i Falun venter prøve-VM i Lahti neste helg, sprint lørdag og skiathlon søndag. Deretter åtte dagers konkurransefri før hardkjøret begynner i Canada. Åtte skirenn på tolv dager blir avslutningen på en tøff sesong for Petter Northug. Så langt har han gått 26 konkurranser siden sesongstarten på Beitostølen i november.

— Er det tid nok til å restituere seg før helgas løp i Falun?

— Jeg vet ikke. Han har bare én dag. Men Petter er en sammensatt gutt, som er litt annerledes enn de andre. Han kan få et løft etter en sprint. Han er i hvert fall gira på å gå fort i Falun, sier Kveen.

Finn Hågen Krogh tok fjerdeplassen, mens Sondre Turvoll Fossli ble nummer seks. Lillebror Even Northug gikk inn til 19. plass.

Blant kvinnene vant Maiken Caspersen Falla foran Ingvild Flugstad Østberg. Svenske Stina Nilson gikk inn til tredjeplass.

Publisert: