Ajax-talent kollapset på banen – har fått alvorlig hjerneskade

Abdelhak Nouri (20) falt sammen under treningskamp.

Abdelhak Nouri kollapset i en treningskamp mot Werder Bremen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Lørdag kveld falt Ajax-spilleren Abdelhak Nouri om på gressmatten under en treningskamp mot tyske Werder Bremen. Han har ligget i koma siden kollapsen, men legene så først med optimisme på Nouris tilstand.

Torsdag ettermiddag melder Ajax imidlertid at legene mener 20-åringen har fått en permanent og alvorlig hjerneskade etter kollapsen.

– På sykehuset i Innbruck har legene undersøkt Nouris hjernefunksjoner. Konklusjonen er at en stor del av hjernen ikke lenger fungerer, og at sjansen for helbredelse er lik null. Det skyldes sannsynligvis for lite oksygen til hjernen under kollapsen, skriver Ajax på sin hjemmeside.

Flys hjem

Det er ventet at Nouri blir flyttet til et sykehus i Amsterdam i løpet av kort tid.

– Vi er svært triste etter nyheten om diagnosen. Våre tanker og bønner går til ham og hans nærmeste i denne vanskelige tiden, skriver Ajax på sosiale medier.

#Ajax are deeply saddened by the news that Appie Nouri has been diagnosed with serious and permanent brain damage ... (1/2)#StayStrongAppie
Les også

Fotballtalent kollapset i treningskamp – hentet i helikopter

Tidligere Manchester United-keeper Edwin van der Sar er sportsdirektør i klubben og skriver følgende på hjemmesiden:

– Dette er den verste beskjeden vi kunne ha fått. Det er forferdelig. Vi føler sterkt med foreldrene, søsknene og alle andre nær ham. Det er et stort sjokk for Ajax, selv om vi var forberedt på at det kunne skje, sier van der Sar.

Liverpool-stjernen Gini Wijnaldum sender også sin medfølelse med et bilde på sosiale medier:

Måtte gjenopplives

20-åringen la seg ned på gressmatten etter omtrent 70 minutter av treningskampen. Helsepersonell kom kjapt ut på banen, og etter hvert kom en ambulanse inn. Medisinsk personell holdt opp håndklær foran Ajax-spilleren, slik at livreddende tiltak kunne utføres uten at skuelystne fulgte med.

Les også

Ajax-spiller utenfor livsfare etter kollapsen

20-åringen ble fraktet til sykehus i Innsbruck, og legene la ham i kunstig koma. Lørdag kveld var beskjeden fra sykehuset at 20-åringen ikke var i livsfare, og at hjertet ikke hadde permanente skader. De fant ut at han hadde hatt uregelmessig hjerterytme.

Helsepersonell måtte gjenopplive Nouri før han ble fløyet til sykehuset.

Publisert: