TIL bør forlenge med denne keeperen 

Storspillet til kroatiske Filip Loncaric (30) gir TIL et keeperdilemma inn mot 2017. 

Filip Loncaric var banens beste i seieren over Lillestrøm.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

TIL toklørdag ettermiddaget kvantesprang mot ny eliteseriekontrakt neste sesong. Thomas Lehne Olsens 2-1-scoring i det 90. minutt gjør at Gutan har 30 poeng med seks kamper igjen.

Og tabellen lyver ikke. Bård Flovik har styrt TIL oppover på tabellen, og i beste fall kan laget ende opp blant de åtte beste lagene i divisjonen.

TIL-bøsen:

Les også

«Han ble helt avgjørende for TIL-seieren»

Langt over det jeg hadde forventet etter en 2015-sesong som var mildt sagt variabel. Det er fortsatt selvsagt mulig at TIL kan rykke ned, men det er kun i teorien.

Mye er også på plass foran 2017-sesongen.10 av de11 som startet mot Lillestrøm på lørdag har kontrakt på Alfheim minst ut neste år. Fire av dem er født i1996 og er en del avTILs mye omtalte gylne generasjon.

Den ene spilleren med usikker fremtid mot LSK var TILs beste spiller, og reddet bokstavelig talt tre poeng på lørdag. Målvakt Filip Loncaric stoppet skudd både en, to og tre ganger da kanarifuglene presset på for å ta ledelsen på stillingen 1-1. Mange snakker om at en keeper må være god med beina for å utgjøre en forskjell, men det er til syvende og sist som skuddstopper at en målvakt kan stå fram.

Slo tilbake

Etter å ha tabbet seg ut mot Haugesund i seriedebuten 9. juli har Loncaric stått stadig sterkere fram – uke for uke.

I sin kamp nummer 10 er han allerede blitt en nøkkelspiller på Alfheim i fraværet til den som egentlig skulle stått i mål.

Gudmund Taksdal Kongshavn ble hentet inn på en treårsavtale før 2015-sesongen for å være førstekeeper. Det endte med tre kamper fra start og et skademareritt. 2016-sesongens første halvdel var langt mer lovende. Kongshavn trente hele vinteren og sto de 14 første kampene. Så inntraff nok en skade, og siden 1. juli har keeperen vært på sidelinjen.

Ingen vet når Kongshavn er tilbake, men det er ikke utenkelig at sesongen er over. Siden bergenseren kom til klubben har han bare startet 17 av 54 seriekamper.

Usikkerheten rundt Kongshavn gjorde at TIL i vinter valgte å hente kroatiske Loncaric. Det må nevnes at Kongshavn i vårsesongen totalt sett gjorde en god figur, og hadde han ikke blitt langtidsskadd på nytt, ville kroaten ennå sittet på benken.

I TIL-stallen er Loncaric en av de bedre betalte, bedre enn Kongshavn, men sett i ettertid har investeringen lønnet seg. Ettersom kontrakten til Loncaric går ut, er det sikkert mulig å finne en annen målvakt, men kroaten har bevist hva han kan – for TIL.

Og skulle Gudmund Taksdal Kongshavn komme tilbake i godt slag neste år, vil TIL få et luksusproblem.

Inntil da bør TIL i hvert fall gjøre et forsøk på å sikre seg Filip Loncaric også i 2017. De 10 utespillerne som er klare er avhengig av trygghet hos den ene mellom stengene, noe kroatiske Loncaric kan gi.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk