Nederland i krise etter tap i Tyrkia

Samtidig er Tsjekkia klare for EM-sluttspillet.

STOR NEDTUR: Robin van Persie, Wesley Sneijder og Nederland måtte se seg slått i Tyrkia. Nå ser det mørkt ut for EM-plass.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

TYRKIA — NEDERLAND 3-0

EM-drømmen henger i en tynn tråd for Nederland etter 0-3-tapet for Tyrkia søndag. De oransje ligger nå på fjerdeplass i gruppe A.

Nederland trengte en seier etter 0-1-tapet for Island torsdag for å holde seg på kvalifiseringsplass i gruppa, men allerede etter sju minutter sendte Oguzhan Özyakup hjemmelaget i føringen. 22-åringen, som har spilt U17 og U119-landskamper for nettopp Nederland viste seg fram med en chip over Nederland-keeper Jasper Cillessen og scoret sitt første landslagsmål.

Arda Touran ble hentet til Barcelona fra Atlético Madrid i juli, og midtbanespilleren doblet Tyrkias ledelse 26 minutter inn i kampen. Cillessen var godt plassert da Turan avsluttet, uten at han klarte å forhindre målet.

Nederland prøvde seg på flere skudd i løpet av omgangen uten å få uttelling, og lagene gikk til pause på 2-0.

Les også

Bergets ultimate opptur

To kamper — to tap

Oppgjøret mot Tyrkia var den andre kampen for Danny Blind som Nederland-sjef. I andre omgang måtte han se på at bortelaget hadde ballen mest, uten at stjernegalleriet ledet av Robin van Persie klarte å spille seg gjennom forsvarsrekka til Tyrkia.

Heller enn en redusering for bortelaget la Tyrkia på til 3-0 fire minutter før slutt. Det skulle nok vært frispark mot Caner Erkin for behandlingen av Nederlands Gregory van der Wiel, men dommer lot innlegget gå. Foran mål banket Burak Yilmaz sikkert inn kampens siste mål.

Nederland ligger dermed på fjerdeplass i gruppe A med ti poeng. Etter søndagens seier er Tyrkia nummer tre med 12 poeng. Island på andreplass står med 18, mens Tsjekkia er gruppeleder og klar for EM med 19 poeng etter å ha slått Latvia 2-1 borte.

Island tar imot Kasakhstan senere søndag, og med poeng sikrer de EM-billetten.

Les også

Gamledirektøren til Pirlo: - Gi deg på landslaget

Tsjekkia klar for EM

KLARE FOR EM: Tsjekkia og David Limbersky jubler for tre poeng i Latvia.

Tsjekkia sikret seg billett til neste års EM-sluttspill i fotball med 2-1-seier borte mot Latvia søndag.Scoringer av David Limbersky og Vladimir Darida sørget for at Tsjekkia ledet 2-0 til pause i Riga. Latvia reduserte ved Artus Zjuzins et drøyt kvarter før full tid, men nærmere kom ikke vertene.

Seieren gjorde at Tsjekkia er sikret en plass blant de to beste i gruppe A og er dermed klar for EM neste sommer. Tsjekkia har 19 poeng på åtte kamper.

(©NTB)

Les også

 1. Nedtur for Gareth Bale og Wales

 2. Tomålshelten Norges beste

Publisert:
 1. Fotball-EM
 2. Tyrkias herrelandslag fotball
 3. Tsjekkias herrelandslag fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Ole Kallelid er død

 2. Stampuben er deres andre hjem: - Hadde den blitt stengt for godt, ville jeg satt meg ned og begynt å grine

 3. Spiste alene på rommet mens de andre koste seg på julebord. Nå sier hun takk for seg

 4. Politiet ønsker tips i forbindelse med savnet kvinne i Haugesund

 5. Anita Lundekvam (25) har flyttet og selger bilen: – Vi sparer på de siste vedkubbene

 6. For 55 år siden kom denne eksotiske retten til Stavanger. Siden har barn og voksne landet over falt pladask for den