Tar på seg skylden etter Liverpools bitre poengtap: – Definitivt min feil

James Milner var langt nede etter straffebommen som kan koste klubben dyrt.

James Milner (t.v.) bommet på straffe da Liverpool snublet. Fraser Forster (t.h) reddet straffesparket.
  • Sindre Trygsland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Liverpool – Southampton 0–0

Liverpool hadde mulighetene, men nok en gang endte hjemmekamp mot på papiret svakere motstand i frustrasjon for storklubben. James Milner hadde muligheten til å sikre tre uhyre viktige poeng, men engelskmannen misbrukte straffesparket laget fikk tildelt etter 66 minutter.

Les også

Tjærnås: Slik ender den dramatiske Premier League-innspurten

Kan koste dyrt

Det har han aldri tidligere gjort siden han kom til Merseyside-klubben sommeren 2015. Den omskolerte midtbanespilleren har vært sikkerheten selv fra straffemerket.

10 ganger på rad hadde Milner scoret. På det 11. forsøket klarte han ikke å overliste Fraser Forster, og bommet dermed på straffe for første gang siden 2009. Keeperen gjorde det han kunne for å psyke ut landsmannen, og reddet. Det kan koste Liverpool dyrt.

– Det er frustrerende. Straffemissen er naturligvis min feil, og det faktum at vi ikke tok tre poeng er definitivt min feil. Jeg må leve med det. Vi må vinne våre to siste kamper og se om det holder (til en plass blant de fire beste), sa Liverpool-kaptein Milner etter kampslutt, ifølge BBC.

James Milner bommer fra 11-meteren i møtet med Southampton.

Poengdelingen var Jürgen Klopps en gavepakke fra Jürgen Klopps menn og til konkurrentene. Senere søndag var det storoppgjør mellom Arsenal og Manchester United i London. Det vant hjemmelaget 2–0, og hekter seg for alvor på i kampen om å snyte Liverpool for en Champions League-plass.

Neste kamp for Liverpool er en tur til London for å møte West Ham. De røde sikrer en plass blant de fire med seier i sine to siste kamper, mot West Ham og Middlesbrough, men de har gitt seg selv et tøffere utgangspunkt en nødvendig før avslutningen.

– Det er ikke ferdig. Vi drar til West Ham og forsøker å vinne, og det er alt vi kan gjøre. Vi skal prøve alt og vi gir oss ikke, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp til BBC.

Liverpool-manager Jürgen Klopp smilte, men var nok langt fra fornøyd med lagets poengtap hjemme mot Southampton.
Les også

Hevder lege vil bruke Zlatan til forskning: – Har aldri sett noe lignende

Sjansefattig før pause

Liverpool hadde totalt balldominans i første omgang på Anfield, men uten å skape sjanser mot et dyptliggende Southampton. Philippe Coutinho prøvde seg fra distanse etter 24 minutter, men ballen dalte i klypene til en takknemlig Forster.

Ni minutter etter var det Roberto Firminos tur fra distanse, men også denne gangen ble oppgaven lett for Southamptons sisteskanse. Brasilianerens markkryper trillet rett på keeperen.

Emre Can prøvde også lykken like etter pause, men skuddet fra langt hold gikk himmelhøyt over kassen. Like etter kom straffesparket som Milner bommet på, til gjestenes store lettelse.

Southampton hadde ikke sluppet inn mål mot Liverpool denne sesongen før søndagens oppgjør. Både i ligaen og i ligacupen hadde «The Saints» holdt tett, så også nå.

Les også

Liverpool oppkaller tribune etter klubblegende

Sturridge-sjanser

Liverpool-manager Jürgen Klopp kastet på Daniel Sturridge, Adam Lallana og Marko Grujic i jakten på utligning etter straffemissen, men det var Southampton-innbytter Nathan Redmond som kom til den første muligheten. Den fotrappe angrepsspilleren avsluttet imidlertid høyt over fra skrått hold inne i boksen.

Liverpool-spiss Sturridge fikk en gyllen mulighet tolv minutter før slutt, men alene mot Forster ble avslutningen for svak. Ballen gikk rett på sisteskansen.

Southampton-keeper Fraser Forster var banens gigant på Anfield.

Southampton hadde få sjanser å snakke om, men klarte å holde tett. Grujic fikk en stor mulighet på hodet på overtid, men Forster reddet sterkt. Kampen ebbet ut i poengdeling.

Merseyside-lagets neste kamper er mot West Ham (b) og Middlesbrough (h). Southampton ligger på 10.-plass med 42 poeng. Laget har igjen Arsenal (h), Middlesbrough (b), Manchester United (b) og Stoke (h).

(NTB/Aftenposten)

Publisert:
  1. Liverpool FC
  2. Manchester United
  3. Arsenal FC

Mest lest akkurat nå

  1. Han blir sjef i Bjørn Rygg-selskap

  2. Nytt slag for Rødne: – Dette kom som lyn fra klar himmel

  3. Viking glimrende før pause, mistet seieren på overtid

  4. De fleste ungene ble skremt og sprang bort, men fire ble med den fremmede mannen

  5. Guldvog: – Testing i skoler og barnehager kan nedprioriteres

  6. Test av fem elbiler. Og tre ting som bør inn i kjøpekontrakten.