Maren Lundby vant suverent i Holmenkollen

23-åringen fortsetter å herje.

Maren Lundby kunne glise etter seier i Holmenkollen.
 • Mette Bugge
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

HOLMENKOLLEN: Verdenscupvinner Maren Lundby tok sin 13. verdenscupseier da hun vant på overlegent vis i søndagens hopprenn i Holmenkollen.

Lundby uttalte før verdenscuphelgen på hjemmebane at hun var ute etter å imponere på hjemmebane, og OL-mesteren leverte da det gjaldt som mest etter også ha vært best i samtlige fire treningsomganger.

– Hun hadde vunnet med fall, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

– Jeg var som vanlig spent også foran dette rennet, sier Maren Lundby til Aftenposten.

Hun hadde en stor skare av hjemmefans som viste plakater og hadde kledd seg i rødt. Totningene leverte Kollen-brøl da hun satte utfor.

Verdenscupvinneren var glad for at hun fikk vist hva hun er god for, ikke minst fordi det var så mange venner, familie og bekjente som hadde møtt opp.

Lundby strakte seg til 134 meter i første omgang, soleklart lengst, og ledet med hele 15,9 poeng til Daniela Iraschko-Stolz fra Østerrike.

Sistnevnte er hoppsirkusets desiderte veteran.

Les også

Maren Lundby gleder seg over signaler fra FIS: – Snart er vi på like fot

– Fantastisk utøver

Lundby kastet ikke bort forspranget i finaleomgangen. 23-åringen hoppet 126 meter. Hun vant til slutt med 31,5 poeng. Iraschko-Stolz ble nummer to, mens Yuki Ito fra Japan tok den siste pallplassen.

Kulturminister Trine Skei Grande var i Holmenkollen for å se på kvinnenes hopprenn, og hun var svært fornøyd med resultatet.

– Maren er en fantastisk idrettsutøver, men jeg skulle ønske at hun ikke var nødt til å brøyte så mye vei som hun må. Og nå ser det ut som noen hører på henne. Innen et par år nå må det nok skje noe, sa Grande til Aftenposten.

Og det Grande viser til er nyheten om at FIS kommer til å arrangere flere storbakkerenn for kvinner, og mikskonkurranser. Planene ble presentert av nettopp Grande og FIS´renndirektør Walter Hofer på kvinnedagen 8. mars.

Kulturminister Trine Skei Grande ba pent om å få ta bilde av Maren Lundby sammen med en liten gutt hun er grandtante til.
Les også

FIS varsler kjempeløft for Maren Lundby og hoppjentene: – En glimrende mulighet

Les også

Maren Lundby ble historisk etter ny seier

Glissent i Kollen

Anna Odine Strøm var nest beste norske på 8.-plass i første omgang etter å ha hoppet 117 meter foran et glissent Holmenkollen, fordi arenaen er så stor. Det var omtrent 2000 tilskuere.

Etter sitt siste hopp klatret Strøm én plass på det som ble en norsk jubeldag. Hun har aldri fått en bedre plassering i verdenscupen.

Silje Opseth var nummer 13 før finaleomgangen, men falt til 16.-plass i finalen etter å ha bommet litt i sitt siste hopp.

Det var kun 27 deltagere i søndagens renn, så samtlige gikk videre til finaleomgangen.

Maren Lundby har vært på pallen i hvert eneste renn i vinter. 23-åringen er svært lysten på å gå hele sesongen uten å falle utenfor de tre beste plassene.

I forrige verdenscuprenn i rumenske Rasnov sikret Lundby sin 12. verdenscupseier. Søndag kom nummer 13. Ingen i Norge har flere. I tillegg har hun tidligere avgjort kampen om verdenscupen sammenlagt.

– Nå skal jeg spise lunsj med sponsorer og deretter se herrenes hopprenn på TV, sier Maren Lundby, som om 14 dager skal i aksjon i Oberstdorf der sesongen avslutter med to renn.

Publisert:
 1. Maren Lundby
 2. Holmenkollen

Mest lest akkurat nå

 1. – Vi står og stamper mot et stort selskap som ikke vil føre dialog

 2. Vekter ble kuttet med kniv på legevakten

 3. Bodde i hver sin etasje i boligblokk i Stavanger

 4. Sola truer med veto i Bymiljøpakken

 5. Ruskeværet torsdag var bare en liten forsmak på det som kommer i helgen

 6. – Hver helg gikk jeg i badstue i Giskehallen. Jeg ville ikke lukte mink på fest