Koeman ut mot det harde kampprogrammet: - Det er latterlig

Southampton-sjefen føyer seg inn i rekken av misfornøyde managere.

Ronald Koeman irriterer seg over kampprogrammet i England.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Southampton-manager Ronald Koeman synes juleprogrammet i engelsk fotball er altfor tett. Spillerne hans møter West Ham mandag 44 timer etter siste fløyte mot Arsenal lørdag.

– Det er mindre enn to døgn! Det er latterlig, sier Koeman til klubbens YouTube-kanal.

Tapet mot Tottenham sist helg var Southamptons fjerde nederlag på de fem siste seriekampene, og Koemans menn har falt til nedre halvdel av tabellen. Laget tar imot Arsenal i kveldskampen lørdag og reiser så til London for å møte West Ham.

– Spillerne trenger minst 48 timer på å hente seg inn. I fjor måtte jeg gjøre flere endringer på laget som følge av det tette juleprogrammet, og i år kan det bli nødvendig med flere endringer, sier nederlenderen.

Flere managere beklager at det ikke er vinterpause i engelsk fotball. En av dem er Koemans landsmann Louis van Gaal. Manchester United-manageren har tidligere beskrevet juleprogrammet som «ondskap».

Andre mener at det tettpakkede juleprogrammet er en umistelig del av engelsk fotballs tradisjoner. Arsenal-manager Arsène Wenger har uttalt at han ville begynne å gråte om det innføres en vinterpause.

– Dette er en viktig grunn til engelsk fotballs popularitet verden over, mener han.

(©NTB)

Publisert: