Viking mistet seieren på overtid

<p>Klarte ikke å slå bunnlaget.</p>

Oslo, Norway 20111030.Fra venstre: Viking sin Erik Nerland og Sarpsborg08 sin Stanley Ihugba i duell i eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg08 og Viking søndag kveld.Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Foto: Olsen, Linn Cathrin

 • Stian Rønningen
Publisert: Publisert:

giever Foto: Scanpix

iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Alle trodde Vidar Nisja hadde avgjort kampen, men på overtid lyktes Morten Giæver med å redde ett poeng for hjemmelaget.

Før søndagens kamp på Sarpsborg Stadion gjennomførte Viking de siste treningene på kunstgress for at laget skulle være best mulig forberedt til duellen med Eliteseriens bunnlag. Viking hadde mye å revansjere mot et Sarpsborg-lag som klarte å spille 2-2 på Viking Stadion i vårsesongen.

Sarpsborg 08 best

Det så lenge ut til forberedelsene på kunstgress og revansjelysten spilte liten rolle for Viking. Gjestene virket ikke interesserte, og det var hjemmelaget fra Olavs by tok kommandoen i innledningen av kampen.

— Det ble en slitekamp, der det var Sarpsborg som spilte mest ball mens vi ble løpende i mellom, sa målscorer Nisja.

Anført av Øyvind Hoås og Tom Erik Breive vartet Sarpsborg 08 opp med en rekke gode angrep. Dessverre for vertene sto effektiviteten i stil med det laget har prestert så langt i år. Breive hadde alene flere muligheter til å sende sitt lag i ledelsen, men Rune Almenning Jarstein fikk vist hvorfor han er norges landslagskeeper.

165 dager siden forrige seier

Viking klarte etter hvert å vinne flere dueller, og i siste halvdel av den første omgangen så man tendenser til hva som bor i laget. Yann Erik de Lanlay fikk en brukbar mulighet like før pause, men dessverre for siddisene gikk avslutningen utenfor.

Den andre omgangen var preget av at det var to lag som hadde lite å spille for. Begge lagene gikk for halv maskin. Tommy Knarvik, som startet sin første kamp siden 17.juli testet skuddfoten like etter pause, men keeper Joacim Heier var med på det gode frisparket fra Vikings midtbanespiller.

Sarpsborg 08 har ikke vunnet en kamp i eliteserien siden hjemmekampen mot Aalesund 19.mai. Før dagens kamp var der det 165 dager siden forrige seier for Sarpsborg 08. ## Viking i ledelsen

Etter 72 minutter ønsket Vidar Nisja å bidra til at denne rekken skulle bli forlenget. Lysluggen jaget i bakrommet, og alene med keeper Heier lykkes han med å få med seg ballen. Med Heier ute av spill hadde Nisja få problemer med å sette inn 1-0 til gjestene fra Stavanger.

— Jeg trodde at vi skulle vinne den kampen, og da vi ledet så trodde jeg det skulle holde, uttalte Nisja etter kampslutt

(saken fortsetter)

JUBLET FØRST: Vidar Nisjas ledermål kom etter 72 minutter. FOTO: Digitalsport

Straffe på overtid

Sarpsborg 08 prøvde fortvilet å flytte flere mann fremover, men bunnlaget slet med å skape de store sjansene. Riktignok var Morten Giæver farlig frempå like før slutt, men nok en gang fikk Jarstein hendene på ballen. På overtid ble Sarpsborg 08 tildelt straffe, og Giæver var sikker som straffeskytter. Kampen endte 1-1, og Sarpsborg 08s trener synes resultatet var en opptur selv om laget burde tatt med seg alle tre poengene fra oppgjøret.

— Vi er bedre enn Viking i denne kampen, men de har en god en god keeper som gjør en fantastisk kamp. Jeg er imponert over guttene i dag, og selv om vi har rykket ned viser de at de har lyst til å bli bedre, mente trener Johansen.

Les også

 1. Crystal Palace så Hovland

 2. Fra jubel til skuffelse for Nisja

 3. LSK sikret plassen

 4. Sogndal burde avgjort

 5. Fra gulljubel til skuffelse

 6. Brann knuste Rosenborg

 7. Odd straffet Start i skjebnekampen

 8. Blogg: Hvorfor, Åge? Hvorfor?

 9. Scheel velger Sogndal eller Lillestrøm

Publisert:
 1. Eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
 • Champions League-kvalifisering

Mest lest akkurat nå

 1. 40 nye koronasmittede på Nord-Jæren siste døgn

 2. «Ordfører Nordtun lever farlig»

 3. Her er Arbeiderpartiets nye politikk

 4. Hundrevis av biler og mennesker var samlet utenfor Sola Flymuseum

 5. Eksplosjon i bolighus – én person savnet

 6. 600 liter hydraulikkolje har lekket ut i Ølensvåg