Bob Bradley fikk sparken etter 11 kamper - eksperter mener NFF bør gripe sjansen

- Ja takk, mener Jesper Mathisen om amerikaneren som norsk landslagssjef.

Bob Bradley er ferdig som Swansea-sjef.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

At den tidligere Stabæk-treneren er ferdig i jobben melder blant annet BBC.

Swansea har hatt en forferdelig åpning på årets sesong, og står bare med 12 poeng etter 18 spilte kamper. Det holder akkurat nå ikke til å overleve i Englands toppdivisjon. Kun tre Premier League-managere har sittet kortere i jobben enn Bradley, ifølge Sky Sports.

Les også

Firmino slo tilbake med storspill da Liverpool lekte med Stoke

– Lei oss for å miste Bob

Bradley ble ansatt som manager i klubben etter at Francesco Guidolin fikk sparken etter den dårlige sesongåpningen. Bradley har altså ikke klart å gjøre situasjonen noe bedre for den walisiske klubben. Han har tapt syv av sine elleve kamper som manager for Swansea.

- Vi er lei oss for å miste Bob etter så kort tid. Men dessverre har det ikke fungert slik vi hadde planlagt, og vi følte at vi måtte gjøre en endring med bare halve sesongen igjen, sier styreleder Huw Jenkins til klubbens hjemmeside.

Bradley var Stabæk-trener i 2014 og 2015 og tok bronse i eliteserien, før han gikk til franske Le Havre. Etter at han var ferdig som Stabæk-trener ble han koblet til blant andre Heerenveen, 1860 München, Molde og det danske landslaget.

– Jeg visste hva jeg gikk til da jeg kom hit. Det vanskeligste ville bli å skaffe poeng på kort sikt, men jeg tror på meg selv og ville gripe sjansen, sa Bradley til TV-nettverket NBC ifølge NTB.

– Nå må NFF på jobb

TV 2-ekspert Jesper Mathisen og Aftenposten-ekspert Lars Tjærnås mener begge at Bradley nå bør stå på listen når NFF jakter på en ny norsk landslagssjef:

– Nå må Semb og NFF på jobb! Juleferien er over! Hvis ikke Ståle vil nå, så må vel Bob være det beste alternativet vi kan få tak i? Ja takk, skriver Mathisen på Twitter.

– Er Ståle Solbakken utenfor rekkevidde bør noen i NFF taste de riktige sifrene til «Byggmester Bob», skriver Tjærnås.

Reagerer

Mange reagerer på at Bob Bradley fikk så kort tid i Swansea, og blant annet ikke fikk med seg et overgangsvindu han kunne brukt til å hente forsterkninger. Det mener også TV2-ekspert og Vålerenga-trener Ronny Deila.

– Det er veldig trist. Det er elendig ledelse å sparke en trener etter elleve kamper. Han får null overgangsvinduer til å gjøre noe med laget. Men igjen, det er noe med valget han gjør. Her har han tatt over et lag som ikke er godt nok til å være i Premier League, sier Deila til kanalen.

Han mener også at Bob Bradley nå bør stå på blokken hos NFF.

– Jeg mener han bør vurderes som norsk landslagssjef. Han har masse erfaring. Har gjort det bra i Norge, viser at han kjenner norsk fotball og passer inn i norsk kultur. Jeg er ikke i tvil om at han passer til jobben, sier Deila.

Bradley har også trent det amerikanske herrelandslaget i fotball.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor vi kårer oss gjennom idrettsåret 2016:

Ronny Deila mener også at Bob Bradley bør vurderes som norsk landslagssjef.
Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk