Nadal vant – nå nærmer det seg drømmefinale

Spanjolens storform fortsetter.

Rafael Nadal kunne juble for en ny finale.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Rafael Nadal - Marin Cilic 7–5, 7–6 (6–3)

Verdensener Rafael Nadal er klar for sin tiende tennisfinale i 2017. Spanjolen var sterkest i en jevn semifinaleduell med Marin Cilic i Shanghai Masters.

Dermed kan det bli en real finaledyst mot den sveitsiske legenden Roger Federer i den kinesiske storbyen. Federer møter Juan Martin del Potro senere lørdag.

Nadal slo Cilic med settsifrene 7-5, 7-6 (7-3). Cilic kan først og fremst takke seg selv for at han ikke vant det første settet. Tre ganger hadde kroaten muligheten til å bryte Nadal på stillingen 5-4. Det klarte han ikke, og det skulle koste ham dyrt.

I stedet brøt Nadal. Det ga spanjolen muligheten til å serve hjem settet, og han lot ikke den gå fra seg. Verdensenere syntes å ha seieren i lommen da han brøt til 5–4 i annet sett, men rotet bort en matchball. Cilic brøt tilbake med en imponerende retur og tvang fram tiebreak.

I tiebreaket var Nadal sterkest og vant med 7–3.

– Hvordan jeg vant, spiller ingen rolle. Vi er på det høyeste nivået i sporten, og det er ingen som vinner enkelt, sa Nadal etter kampen.

– Hvis man ønsker å gå for seier i de viktigste turneringene får man vanskelige kamper. Og det var en vanskelig kamp i dag, sa den finaleklare spanjolen.

Shanghai Masters er blant de gjeveste turneringene på ATP-touren.

(©NTB)

Publisert: