Fredag begraves Brann-spillerens tidligere lagkompis på stedet de stammer fra

— Det er vanskelig å sette ord på hvor trist dette er, sier Ruben Kristiansen.

- Bjørn var veldig talentfull som fotballspiller, men det er hvordan man er som menneske som setter preget på deg, og han var en som hadde så mye ved seg, sier Ruben Kristiansen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

I slutten av oktober døde fotballspilleren Bjørn Lidin Hansen 27 år gammel. Hansen fikk oppmerksomhet landet rundt for sin kamp mot kreftsykdom, og etter hans død er han blitt minnet av personer fra hele Fotball-Norge.

Fredag begraves Hansen i Nordreisa, som også er hjemstedet til hans tidligere lagkamerat Ruben Kristiansen, som nå er i Brann.

Kristiansen snakker om et dødsfall som har gått tungt inn på fotballmiljøet i nord.

— Det er et sårt tema, alle i fotballmiljøet er preget og synes det er tungt. Det var en veldig trist nyhet å få, sier Ruben Kristiansen.

1989 - 2016: Fotballspiller Bjørn Lidin Hansen døde 25. oktober. Her klapper han opp mot Bastionen på tribunen under sitt comeback for Lyn.

Husker ham som menneske

Bjørn Lidin Hansen var Tromsdalen-spiller mellom 2010 og 2012, og det var da han og ett år eldre Kristiansen spilte på lag.

— Der ble vi kjent. Alle i Tromsø kjente Bjørn som en veldig god gutt. Det er vanskelig å sette ord på hvor trist dette er. Det setter en støkk i deg, sier Kristiansen.

Siste gang de to møttes på fotballbanen, var det som motspillere: I en cupkamp mellom Kristiansens gamleklubb Vålerenga og Bjørn Lidin Hansens Lyn, sommeren 2014. — Han var veldig talentfull som fotballspiller, men det er hvordan man er som menneske som setter preget på deg, og han var en som hadde så mye ved seg, sier Kristiansen.

Steinar Nilsen ga debuten

Bjørn Lidin Hansen fikk én eliteseriekamp for Tromsø, i 2008. Da var den tidligere Brann-sjefen Steinar Nilsen trener.

- Bjørn var en fantastisk flott gutt. Han var den som kom først på trening og som ikke dro før han var blitt bedt om å dra hjem, sier Steinar Nilsen til iTromsø.

Han mimrer tilbake til da han ga spilleren sjansen på norsk toppnivå, bare 19 år gammel.

— Bjørn var en type som jobbet hardt og fortjente sjansen. Jeg ga aldri spillerne noe gratis. De fikk sjansen på bakgrunn av innsatsen de la ned, sier Nilsen, som videre beskriver Hansen som en fotballspiller med ekstremferdigheter.

Bjørn Lidin Hansen ble i vår erklært kretfri etter et år med sykdommen. I september gjorde han comeback på banen for Lyn. Hansens familie har i Tromsø-pressen vært åpen om at han valgte å avslutte livet sitt, etter å ha blitt rammet av en utmattelsesdepresjon.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk