Kalla brøt tremila: – Vanskelig valg

OBERSTDORF (VG) Charlotte Kalla (33) tok av seg skiene og takket for seg allerede før 10 kilometer på VM-tremilen. Årsaken var mageproblemer.

Publisert: Publisert:

– Det er ikke kjekt å stå her nå. Jeg har aldri brutt et løp tidligere, sier Kalla til VG etter rennet.

– Det føltes ikke verdt å fortsette med en kropp som ikke svarer. Jeg var faktisk litt tvilsom til at jeg skulle starte i morges, men det er vanskelig å vite hvordan kroppen reagerer på konkurransefart, så jeg ville gi det et forsøk.

– Jeg fikk en stressreaksjon på magen etter stafetten på torsdag, som jeg aldri har kjent på tidligere, sier Kalla.

– Kan dette ha vært ditt siste VM-løp?

– Ingen anelse, sier Kalla til VG.

Kalla hadde åpenbart en forferdelig dag. Etter 8,7 kilometer var svensken 2:12,2 sekunder bak Therese Johaug som leder overlegent. Kalla lå da på 35. plass.

 • VG LIVE: Følg løpet direkte her

Ifølge resultatbasen til Det internasjonale skiforbundet (FIS) er det første gang Kalla bryter et renn. Kalla fikk sitt gjennombrudd i verdenscupen i 2008 og har gått 253 løp i verdenscupen, 35 i VM og 13 i OL.

– Jeg har aldri brutt et løp før. Det var et vanskelig valg, men det fungerte virkelig ikke i dag. Jeg var usikker før start om jeg skulle starte, sier Kalla til NRK.

– Det er bare destruktivt. Hadde det vært hennes første mesterskap, så er det en grei erfaring å presse seg rundt, men for Charlotte gir det ikke noen mening, sier Thomas Alsgaard i VGTV-studio.

Det tok drøyt fire kilometer før Johaug reiste fra resten av feltet. Etter hvert dannet Heidi Weng, Ebba Andersson, Frida Karlsson og Teresa Stadlober en gruppe bak Johaug. Stadlober fikk plutselig en luke da de tre andre ramlet i hverandre etter omtrent to mil.

Les også

Løfshus mener Kalla bommet

Kalla har hatt en tung sesong. Hun ble smittet av coronaviruset i oppkjøringen til sesongen og har ikke fått trent som hun ønsker.

I ukene før VM trøblet veteranen med ryggen. Kalla ble nummer 18 og 48 i de to siste rennene i verdenscupen før mesterskapet, og Kalla var usikker på om hun kunne reise til Tyskland.

Kalla fikk orden på ryggen i tide, og imponerte med 5. plass og 6. plass på 15 kilometeren med skibytte og 10 kilometeren tidlig i VM. Torsdagens stafett ble et mareritt da 33-åringen gikk andre etappe med forferdelig ski. Kalla var da svært skuffet.

Kalla har hatt en fantastisk karriere med 13 VM-medaljer (tre gull), 8 OL-medaljer (tre gull) og 59 pallplasser i verdenscupen (12 seirer).

Da VG spurte Kalla om hva som skjer med karrieren etter årets sesong tidligere i VM, svarte hun:

– Det vet jeg ikke.

Publisert:
 1. Vintersport
 2. Ski-VM 2021
 3. Langrenn
 4. Therese Johaug
 5. Thomas Alsgaard

Mest lest akkurat nå

 1. Slutt etter 110 år: – Jeg synes det er vanskelig å miste jobben

 2. Metersregel, skjenkestopp og maksantall hjemme: Dette er de nye korona­tiltakene

 3. Snøkaos på Sørlandet: Vurderer å evakuere biler som er tomme for strøm

 4. Hastverk og uenighet på kammerset. Slik gikk diskusjonen om de nye tiltakene.

 5. Åpner onsdag: Slik blir den nye brannstasjonen ved Motorveien

 6. Fyrer løs mot Viking-speakeren: – Det er nok nå. Pakk sammen