AaFKs mareritt på bortebane fortsetter. Tapte mot Sogndal.

AaFK står med tre strake kamper uten seier etter at det ble tap 2–0 borte mot Sogndal fredag. Dermed har det litt tap i tre av tre bortekamper i år.

Det var mange tøffe dueller etter Sogndals dødballer i fredagens oppgjør på Fosshaugane Campus. Det ble nok et tap for AaFK på bortebane etter at Mansour Gueye ble kampens første målscorer. Det andre målet kom i andre omgang ved Per-Egil Flo.
Publisert: Publisert:

Sogndal - AaFK 2–0 (1–0): AaFK står med tre strake kamper uten seier etter at det ble tap 2–0 borte mot Sogndal fredag. Dermed har det litt tap i tre av tre bortekamper i år.

Mange trodde at dette oppgjøret skulle være en toppkamp, men det var i stedet to klubber som har skuffet i seriestarten. For andre kampen på rad valgte Lars Arne Nilsen å stille med en startellever uten sunnmøringer, mens Sogndal starta med sunnmøringene Martin Ove Roseth og Daniel Eid.

Det var Sogndal som var det farligste laget fra starten av. Etter 14 minutter laget David Olafsson et frispark ute på kanten, som Per-Egil Flo svingte inn foran mål. Fra fire-fem meters hold gikk midtstopper Mansour Gueye høyest opp og headet inn 1–0 til hjemmelaget, og ga dermed AaFK en marerittstart på Fosshaugane Campus.

NY PODKAST: Tidligere AaFK-spiller Sverre Økland, som nå spiller på opprykksjagende Hødd, er gjest. Han tror rivaleriet mellom Hødd og AaFK vil blomstre opp igjen om lagene spiller i samme divisjon neste år. Vi snakker også om AaFKs kamp mot Fredrikstad og den kommende tøffe kampen mot Sogndal. Denne gangen fokuserer vi ekstra mye på kommende helgs serieåpning for Hødd og Brattvåg.

Lå under til pause

Bare to minutter senere var AaFK i trøbbel igjen da etter en corner som ble headet inn foran mål, men denne gangen reddet Sigurd Haugen ballen nesten på streken.

Men etter denne Sogndal-sjansen, var det AaFK som kjørte kampen resten av omgangen. Etter 26 minutter ble Niklas Castro spilt fint gjennom like utenfor 16 meteren. Han vendte opp og løsnet et hardt skudd, men keeper fikk slått ut til en resultatløs corner.

Sjøl om AaFK hadde ballen klart mest, så kom ikke den neste sjansen før etter 42 minutter. Simen Rafn dro seg fint inn i 16 meteren og slapp ballen videre til Simen Bolkan Nordli. Midtbanespilleren dro seg forbi en Sogndal-spiller, men han var i ubalanse i det avslutningen kom, som gjorde at den gikk langt utenfor.

Dermed gikk AaFK til pause på 1–0 til Sogndal. Det er første gangen at AaFK har ligget under etter de første 45 minuttene i 1. divisjon i år.

Scoret på slutten

Etter pause fortsatte AaFK der de slapp med å ha ballen mye, men som så mange ganger i år, stoppet der opp når spillerne nærmet seg motstanderens mål. Skudd ble blokkert, gikk like utenfor eller ble reddet av hjemmelagets keeper.

Lars Arne Nilsen prøvde å gjøre grep med å flytte midtstopper Quint Jansen opp på topp, men det lykkes ikke for AaFK med det trekket heller.

Og da skjer det som ofte skjer når et lag jager en utligning, da går det galt motsatt veg. I kampens siste ordinære minutt fikk Sogndal et frispark ute på venstrekanten, som Kristoffer Nessø slo inn foran mål. Det traff han perfekt til Per-Egil Flo, som flikket inn 2–0 til Sogndal.

Det ble også sluttresultatet. Dermed er AaFK skikkelig ute å kjøre etter en svak seriestart. Avstanden end til nedrykk er på bare to poeng.
Kristian Stenerud
kristian.stenerud@smp.no

Publisert:
  1. Aalesunds FK

Mest lest akkurat nå

  1. Byggetiden har økt fra 7 til 12 år: – Kan fort bli utrolige kostnader

  2. Professor la seg flat etter upassende meldinger

  3. Enighet mellom TV 2 og Telenor

  4. 325 mulige tilfeller av dobbel smitte i Sør-Rogaland: – Må regne med å bli smittet flere ganger

  5. En 25 år lang epoke er over - vil slå tilbake med gulljubel

  6. Hvorfor sluttet håndballgutta med dette kampropet?