Kristoffer Ventura gjorde karrierebeste – håvet inn millionbeløp

Kristoffer Ventura kjempet lenge om seieren i helgens PGA-turnering i California, men etter en bogeyfri runde på 70 slag endte han fire slag bak vinneren.

Publisert: Publisert:

Kristoffer Ventura kjempet om seieren i PGA-turneringen i California men måtte nøye seg med en plass blant de ti beste. Foto: Chris Carlson, AP / NTB scanpix

  • NTB

Stewart Cink, som har 14 turneringsseirer som profesjonell golfspiller, deriblant majorturneringen British Open i 2009, avgjorde med en 65-runde og endte to slag foran Harry Higgs.

Ventura endte på delt 7.-plass, som er nordmannens beste resultat i en PGA-turnering. Plasseringen sikret 25-åringen 214.500 dollar – snaut 2 millioner kroner.

Ventura var på delt 4.-plass ett slag bak lederne etter tre runder. Søndag greide han birdie på 5. og 14. hull. Alle de øvrige hullene spilte han på par.

Doc Redman leverte en superrunde på 62 slag (10 under par) søndag og spilte seg opp fra 43.-plass til tetsjiktet. Han greide blant annet birdie på alle de seks siste hullene og ledet da han hadde spilt ferdig, men han ble passert av Cink og Higgs og måtte nøye seg med delt 3.-plass.

Ventura har virkelig vist seg frem i turneringen i Napa, som er den første i 2021-sesongen. Årets sesong ble formelt avsluttet med PGA-tourmesterskapet forrige helg, der Viktor Hovland var en av de 30 kvalifiserte spillerne.

(NTB / 100% Sport)

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. En ekte helt havnet midt i innspillingen av ny katastrofefilm på Orre

  2. Legen har sett moderne nordmenn overveldes av slitenhet og uro. Han gjenkjenner noen klare trekk ved dem som beholder både ro og helse.

  3. 18-åring hadde hatt lappen i tre dager. Så kjørte han «altfor fort».

  4. Amalie Iuel takknemlig for å være i Norge: - Jeg har venninner som er blitt jaget av politiet fordi de har trent i parker

  5. Birgit Skarsteins søster snakker ut: – Vi satt og gråt på badegulvet i en time

  6. Opprykksdrama for Bryne: – Han har betydd utrolig mye for laget

  1. Golf
  2. PGA Golf
  3. Kristoffer Ventura