Kämna sikret etterlengtet Bora-seier i Tour de France

Bora-laget har prøvd og prøvd i årets Tour de France. Tirsdag ble laget belønnet med en etappeseier da Lennard Kämna kom alene til mål.

Lennard Kämna kunne juble for etappeseier.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Tyskeren har selv gjort mange av Bora-lagets forsøk på etappeseier i årets Tour, og på den 16. etappen lyktes det. Kämna rykket fra i avslutningen av tirsdagens fjelletappe og kom alene i mål i Villard-de-Lans.

Bora-laget er blant lagene som har lagt ned mest krefter så langt i årets Tour, blant annet for å gi Peter Sagan et godt utgangspunkt i kampen om grønn trøye. Det har foreløpig gitt få resultater.

Tirsdag ble det imidlertid full klaff da Kämna støtet fra det 23 mann sterke bruddet han var en del av på toppen av den siste stigningen. Ingen klarte å følge ham. Toer Richard Carapaz fra Ineos-laget endte 1.27 minutt bak tyskeren.

Seieren er Kämnas største i karrieren. Han har tidligere vært med på det tyske laget som tok VM-gull i lagtempo i 2017.

– Det er en fantastisk dag. Jeg visste at jeg måtte komme alene til mål og ga alt, sa Kämna.

Bernal la seg bevisst bakpå

Sammenlagtfavorittene trillet i mål i samlet tropp drøyt 17 minutter etter tyskeren. Der var ikke fjorårsvinner Egan Bernal med. Han slapp seg ned i gruppettoen, sammen med Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen, ryttere av et helt annet kaliber.

Bernal gjorde dette med vilje, for å havne så langt bak i sammendraget at han kan gå i brudd og kjempe om etappeseirer seinere i Touren.

Egan Bernal slapp seg med vilje bakover i feltet.

– Ja, det var planen. Vi må se hvordan ryggen og kroppen hans er før vi legger noen videre planer, sa Bernals sportsdirektør, Gabriel Rasch, til NTB etter etappen.

Da han kom i mål sa Bernal at han har store smerter i ryggen og kneet, men at han håper han kan fullføre rittet og komme til mål i Paris.

Lite å gjøre for de norske

Primoz Roglic beholdt sin gule trøye og har fortsatt 40 sekunder ned til Tadej Pogacar.

Topp ti i rittet er de samme etter tirsdagens etappe, bortsett fra at Tom Dumoulin har rykket forbi Nairo Quintana og overtatt niendeplassen.

De norske rytterne hadde lite å stille opp med på tirsdagens fjelletappe. Boasson Hagen prøvde å komme seg med i brudd, men klarte det ikke. Han kom i mål sammen med Kristoff, Amund Grøndahl Jansen og Bernal over 27 minutter bak etappevinneren.

(©NTB)

Les også

  1. Uttaket til sykkel-VM klart: Kristoff og Boasson Hagen ikke med

  2. Han var mest opptatt av fotball. Nå er han blitt et fenomen i sykkelsporten

Publisert:
  1. Tour de France

Mest lest akkurat nå

  1. Sånn tenker en fastlege om deg og ditt

  2. Frelsesarmeen beholder arven fra Inger-Tones adoptivmor

  3. 117 nye smittetilfeller på Nord-Jæren

  4. Tar farvel med hjemmefansen: – Det blir emosjonelt

  5. Faren presset haglgeværet mot sønnens panne: - Du skal få første skudd. Moren din det neste

  6. Dette har du neppe sett før på et julemarked