Ny etappeseier til Kristoffs lagkamerat

UAE-rytter Diego Ulissi gikk seirende ut av spurtthrilleren på oppløpet og vant fredagens etappe i Giro d'Italia. Sammenlagtleder João Almeida ble nummer to.

Diego Ulissi har vunnet totalt åtte etapper i Giro d'Italia. Her viser han det med fingrene etter fredagens triumf.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Seieren var Ulissis andre i årets Giro. Etter målgang viste italieneren fram åtte fingre for å symbolisere antallet etappetriumfer han nå totalt har i Grand Tour-rittet. Hans første kom i 2011.

31 år gamle Ulissi sykler for UAE. Det er laget til flere norske ryttere, deriblant Alexander Kristoff. Sistnevnte deltar ikke i årets Giro.

Det var tre ryttere som til slutt spurtet om seieren i Monselice, men Ulissi var sterkest og var kjapt oppe med armen i gledesrus. Det var en liten stund vanskelig å si om det var Almeida eller Patrick Konrad som ble toer på etappen.

Les også

Komplett kaos i storritt: – Vi føler oss utrygge

Diego Ulissi tok en ny etappeseier i Giro d'Italia fredag. Her er han fra da han vant på dag to av Grand Tour-rittet tidligere i måneden.

På resultatlistene ble Almeida tildelt plassen. Det ga den portugisiske sammenlagtlederen noen verdifulle bonussekunder. Deceuninck-Quick Step-syklisten leder 40 sekunder foran nederlandske Wilco Kelderman (Sunweb).

Fredagens etappe var av det kuperte slaget og var 192 kilometer lang.

De siste rytterne av dagens brudd ble hentet inn da det gjensto 17 kilometer.

Bora-stjernen Peter Sagan var offensiv og tok noen viktige poeng på franske Arnaud Démare i kampen om poengtrøya. Slovaken er 37 poeng bak Démare.

Carl Fredrik Hagen trillet inn til en 53.-plass fredag. Lotto Soudal-proffen endte 41 sekunder bak Ulissi.

Publisert: