Ny etappeseier til Kristoffs lagkamerat

UAE-rytter Diego Ulissi gikk seirende ut av spurtthrilleren på oppløpet og vant fredagens etappe i Giro d'Italia. Sammenlagtleder João Almeida ble nummer to.

Diego Ulissi har vunnet totalt åtte etapper i Giro d'Italia. Her viser han det med fingrene etter fredagens triumf. Foto: Fabio Ferrari / LaPresse / AP / NTB

  • NTB
Publisert: Publisert:

Seieren var Ulissis andre i årets Giro. Etter målgang viste italieneren fram åtte fingre for å symbolisere antallet etappetriumfer han nå totalt har i Grand Tour-rittet. Hans første kom i 2011.

31 år gamle Ulissi sykler for UAE. Det er laget til flere norske ryttere, deriblant Alexander Kristoff. Sistnevnte deltar ikke i årets Giro.

Det var tre ryttere som til slutt spurtet om seieren i Monselice, men Ulissi var sterkest og var kjapt oppe med armen i gledesrus. Det var en liten stund vanskelig å si om det var Almeida eller Patrick Konrad som ble toer på etappen.

Les også

Komplett kaos i storritt: – Vi føler oss utrygge

Diego Ulissi tok en ny etappeseier i Giro d'Italia fredag. Her er han fra da han vant på dag to av Grand Tour-rittet tidligere i måneden. Foto: Gian Mattia D'Alberto / LaPresse / AP / NTB

På resultatlistene ble Almeida tildelt plassen. Det ga den portugisiske sammenlagtlederen noen verdifulle bonussekunder. Deceuninck-Quick Step-syklisten leder 40 sekunder foran nederlandske Wilco Kelderman (Sunweb).

Fredagens etappe var av det kuperte slaget og var 192 kilometer lang.

De siste rytterne av dagens brudd ble hentet inn da det gjensto 17 kilometer.

Bora-stjernen Peter Sagan var offensiv og tok noen viktige poeng på franske Arnaud Démare i kampen om poengtrøya. Slovaken er 37 poeng bak Démare.

Carl Fredrik Hagen trillet inn til en 53.-plass fredag. Lotto Soudal-proffen endte 41 sekunder bak Ulissi.

Publisert:
  1. Giro d'Italia
  2. Sykkel
  3. Alexander Kristoff

Mest lest akkurat nå

  1. Familien Thorstvedt ler av «sønn av Siv»-begrep: – Det der er helt sykt

  2. Tirsdag: 47 smittede og minst 920 i karantene ved skoler og barnehager i Stavanger

  3. Kvinne (18) til syke­hus etter ulykke i Sola

  4. 3 nye smitte­tilfeller i Eiger­sund

  5. Hva skjer med smitte­tallene i Stavanger? Smitte­vern­over­legen forklarer

  6. 60-tallshjem forvandlet til moderne hus: – Jeg bestemte meg med én gang – dette var huset for meg