Olsbu Røiseland vant jaktstarten i Østersund: - Jeg er SÅ glad

Tiril Eckhoff (30) gikk ut først på jaktstarten i Østersund, men Marte Olsbu Røiseland (30) taklet den sure, svenske vinden best.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Det betyr utrolig mye. Jeg er SÅ glad, sier Olsbu Røiseland.

I fjor ble hun VM-dronning og historisk med medalje på alle distanser i Anterselva. I år ble det ingen individuelle VM-medaljer.

– 2021 har vært stang ut. Det var veldig deilig å kunne lykkes i dag, sier hun.

Røiseland gikk seg opp fra 6. plass til seier under svært vanskelige forhold i Sverige. Til tross for fire strafferunder var det ingen som kunne gjøre noe med 30-åringen fra Froland. Eckhoff ble nummer to, mens Hanna Sola fra Hviterussland tok tredjeplassen.

Den forrige Røiseland-triumfen kom i Hochfilzen 20. desember.

– Selvtilliten har ikke vært helt på topp, men nå kjenner jeg at den kommer tilbake. Det er veldig deilig å kunne mestre vinden. Det kan bli vind i OL også, så det er en god følelse å ta med seg inn i sommertreningen, sier Olsbu Røiseland, etter karrierens niende verdenscupseier.

– Det er bra og viktig for motivasjonen for neste sesong. Det hjelper alltid mye, sier Emil Hegle Svendsen i NRKs vinterstudio.

Ingen skjøt bedre enn Emile Kalkenberg (to bom), som gikk seg opp til en femteplass.

Marte Olsbu Røiseland var sikker og feilfri på liggende skyting, men med vindkast i kroppen fikk hun trøbbel på stående skyting.

Eckhoff fikk totalt tre runder etter den liggende skytingen og havnet langt bak, men på første stående meldte hun seg på i seierskampen igjen.

På siste skyting ble det fire ganger blink på Eckhoff - før bommen kom på det siste skuddet. Dermed var hun sjanseløs på seieren, og endte halvminuttet bak Olsbu Røiseland.

Tiril Eckhoff var på forhånd klar som sammenlagtvinner av verdenscupen og vinner av sprintcupen. Lørdag kunne hun hente seg en ny krystallkule, som vinner av jaktstart-cupen.

Publisert: