Supporter skadet finale­helten i vill feiring. Nå er det keeper­krise i Liver­pool

Adrián (32) er usikker til helgens kamp mot Southampton. Fra før er førstekeeper Alisson (26) utilgjengelig.

Spanske Adrián ble helten for Liverpool på onsdag. Nå er han usikker til helgens kamp.
 • Viljam Brodahl
  Aftenposten
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Hvis personen ikke klarer å stoppe seg selv, så må supporterne rundt gjøre det. Dette er ikke morsomt. Wow! Hvordan kan noe som dette skje, sier Jürgen Klopp.

Liverpool-manageren var oppgitt under fredagens pressekonferanse, før helgens kamp mot Southampton. Nå er det nemlig keeperkrise i klubben.

I sesongåpningen gikk førstekeeper Alisson ut med skade. Onsdag vant Liverpool supercupfinalen mot Chelsea, takket være annenkeeper Adriáns redning i straffesparkkonkurransen.

 • BAKGRUNN: Liverpool-nykommer sikret sesongens første trofé: – Helt uvirkelig

I feiringen av tittelen ble den spanske sisteskansen skadet av egen supporter. En tilskuer stormet banen og skled i det han skulle omfavne keeperen. Da skal spanjolen ha fått en smell i ankelen.

– Vi elsker fansen, det er det ingen tvil om. Men de må kunne stoppe med det. Da vi spilte mot Manchester City (i Community Shield-finalen) var det en banestormer. Det samme gjaldt mot Norwich. Det er ikke morsomt, sier Klopp og fortsetter:

– Adrián blir ikke skannet. Vi venter på at hevelsen skal gå ned. Flyturen hjem hjalp ikke, men når jeg ser ham nå, ser det bedre ut, sier Klopp.

Her er Andy Lonergan i aksjon før kampen mot Chelsea på onsdag.

«Ukjent» tredjekeeper

Dersom Adrián ikke blir klar til lørdagens kamp må Klopp mest sannsynlig sette sin lit til Andy Lonergan. Han er ikke et kjent navn for folk flest.

35-åringen ble hentet før sesongen. I fjor spilte han for Rochdale på nivå tre i England. Liverpool har også unggutten Caoimhin Kelleher tilgjengelig.

– Vi må finne en mulighet til å vinne kampen på lørdag. Andy Lonergan er i trening med (Caoimhin) Kelleher, og vi har de to om vi må ta en beslutning, sier Klopp.

Han legger til at både Lonergran og Kelleher har hatt liten tid til å bli kjent med resten av laget. Tyskeren mener Kelleher har stort potensial, men at han ikke er klar til å spille på nivået som kreves i Premier League.

Jürgen Klopp var en lykkelig mann etter finaleseieren.

120 minutter i beina

Finalen mot Chelsea i Istanbul på onsdag ble en langdryg affære. Det sto 2–2 mellom lagene etter 120 minutter. Deretter ble alt avgjort på straffesparkkonkurranse.

– Etter 120 minutter, etter alt vi investerte i kampen, gjør det alt arbeidet enda mer verdt. Jeg kan forstå hvordan Chelsea må ha følt det, sier Klopp.

Han legger til at lagene dro hjem fra Tyrkia med en svært god følelse. Han meddeler samtidig at han har fått svært liten tid til å analysere Southampton.

Klokken 16.00 lørdag har vi svaret på hvem som vokter Liverpool-buret.

Publisert:
 1. Liverpool FC
 2. Jürgen Klopp
 3. Engelsk fotball
 4. Premier League

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22182254134156
2Liverpool21136255183745
3Chelsea22127345172843
4West Ham United22114741301137
5Arsenal2011273325835
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Trafikknedgang for Høgsfjord-sambandet

 2. Viking tar med ung storscorer til Spania

 3. Denne gjengen skal bli yrkessjåfører, men det kan oppstå problemer for andre som vil følge samme spor

 4. – Vulkanutbruddet og tsunamien er en katastrofe uten sidestykke

 5. Kommunen snur – Ellen Marie (102) får plass på sykehjem likevel: – Nå kan jeg slappe helt av

 6. - Den mest kunn­skaps­rike vi kjente