Graham Hansen delte følelsesladet tekst etter seieren: – Uansett hva jeg skriver nå, så kommer det til å bli tolket

På vei til VM-premieren presset tårene seg på hos Caroline Graham Hansen. Så mye betydde det for henne å spille VM sammen med lagvenninnene.

Caroline Graham Hansen jublet sammen med lagvenninnene etter drømmestarten på VM.
 • Odd Inge Aas
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Norge – Nigeria 3–0

REIMS: Det var over to timer siden kampen var slutt. De to lagbussene hadde forlengst forlatt Stade Auguste Delaune og tatt spillerne til middagsbordet på hotellet. Da kom omsider Graham Hansen tuslende gjennom intervjusonen. Fra sekken på ryggen stakk det ut et lite, norsk flagg.

– Det var egentlig raskt levert, sa hun om tiden det tok å fylle glasset til dopingkontrollen med de nødvendige dråpene.

For 24-åringen var ikke 3–0-seieren bare en perfekt start på mesterskapet. Det var også et endelig punktum for den voldsomme nedturen i EM for to år siden. Det ble etterfulgt av Ada Hegerbergs landslagsnei og alle medieoppslagene det har ført med seg.

Forrige gang var det null mål og null poeng. Det er begravet nå.

– Det er det lille spøkelset som har hengt litt over oss. Vi vet jo at vi kan score mål, men spørsmålet er blitt «kan dere faktisk score mål i mesterskap etter den forrige fadesen?» Men det er mange ting som fra nå på en måte bare er ferdig, sier den ferske Barcelona-spilleren.

Les også

Da hun sendte Norge til himmels, «svartnet» det helt: – Vet ikke hvor jeg var

Caroline Graham Hansen på vei til lagvenninnene for å feire.

– Jeg ber dere om å forstå dette

Hun har alltid vært glad i å sette ord på følelsene sine, så da ting lot vente på seg i dopingkontrollen, ble mobilen hentet frem. På Instagram la hun ut et bilde av laget som feirer det tredje målet sammen med innbytterne.

Det virket som om hun ville unngå at det hun hadde på hjertet ble tolket som et stikk mot Hegerberg.

«Uansett hva jeg skriver nå kommer det til å bli tolket opp og ned og slik dere vil. Så jeg ber dere om å forstå dette!», innleder hun teksten med, før hun kommer med en sterk hyllest av laget og fellesskapet.

Så glad ble Norges nummer 10 da dommeren blåste av kampen.

– Det var viktig å få frem at dette var mine personlige følelser, og at vi driver med idrett fordi vi har lyst på disse oppturene. Det er viktig å se på det når man leser, at jeg var i den situasjonen da jeg skrev det, forklarer hun.

«Jeg elsker dette laget så høyt at tårene presset på, på vei til kampen i dag. Jeg ville dette så sinnssykt mye at nervene grep tak i meg og spilte meg et lite puss», skriver Graham Hansen.

Etterpå forklarte hun at det betyr enormt mye for henne å spille VM for Norge. Samtidig så har laget vært gjennom veldig mye de siste årene

– Vi har vært dømt nord og ned, sier Graham Hansen.

Les også

Børsen: «Herjet tidvis med Nigeria. Rett og slett en klassespiller.»

Det nigerianske forsvaret hadde store problemer med å stoppe Graham Hansen.

Hun mener mange var skeptiske med Nederland i kvalifiseringsgruppen, så var mange skeptiske til en tøff VM-gruppe. Folk lurte på om det ville bli et nytt EM.

– Det har aldri vært lett for oss, de negative tingene er alltid blitt påpekt, sier hun.

«Ikke fordi det var viktig for meg å være god, men fordi jeg ønsker denne gjengen alt det beste verden kan gi dem», skrev hun videre om lagvenninnene.

Det norske laget som startet VM-premieren. Bak fra venstre: Caroline Graham Hansen, Lisa-Marie Karlseng Utland, Ingrid Syrstad Engen, Maria Thorisdottir, Ingrid Hjelmseth og Maren Mjelde. Foran fra venstre: Kristine Minde, Ingrid Moe Wold, Isabell Lehn Herlovsen, Vilde Bøe Risa og Guro Reiten.

Strålte i VM-debuten

I kommentarfeltet kom hjerteemojiene fra lagvenninnene tettere enn de norske scoringene i første omgang mot Nigeria.

– Jeg bruker Instagram til å dele mine følelser. Jeg liker å være ærlig. Det er alltid noen som ikke liker det, men det var budskapet. Det var mine ærlige følelser nå, sier Graham Hansen.

Hun hadde også all grunn til å smile av hvordan hun selv presterte i sin første VM-kamp. Gang på gang dro hun av én, to, tre eller fire nigerianere. På Guro Reitens åpningsmål var det Graham Hansen som serverte.

–Det er godt å kjenne at jeg er der jeg har lyst til å være, og så kjenner jeg på at jeg har mye mer å bidra med. Det er et langt mesterskap, smiler hun.

Publisert:
 1. Caroline Graham Hansen
 2. Fotball-VM kvinner 2019
 3. Kvinnelandslaget fotball

Mest lest akkurat nå

 1. 628 nye smittede på Nord-Jæren

 2. Color Line innstiller alle seilinger

 3. I Sandnes har de allerede bygget stort. Der hagler lovordene

 4. Korvetten AS begjært konkurs

 5. Klar oppfordring fra de voksne: Ta russetiden tilbake!

 6. Han varslet om et sikker­hets­problem – det var jobben hans. Da fikk han spar­ken i Dala­ne Kraft