Aftenbladet vurderer Vikings tropp: Legg om formasjonen og bruk dette laget, Berntsen

Fire uker før seriestart er det flere spørsmål rundt Vikings lag. Her er startelleveren Aftenbladet mener er best.

Publisert: Publisert:

Viking-trener Bjarne Berntsen vet at seriestarten nærmer seg. Det gjør også tiden for å begynne toppingen av laget. Aftenbladet har gått gjennom hele troppen og tatt ut de 11 vi mener bør starte i Drammen 4. april. Foto: Pål Christensen

 • Kjetil Flygind

MARBELLA: Lørdag reiser Viking hjem fra treningsleiren i spanske Marbella. Da er det også fire uker til serieåpningen mot Strømsgodset i Drammen.

Etter ti dager i flotte forhold i Spania skal Viking hjem for å gjøre de siste forberedelsene til serien starter i april. Det gjenstår fortsatt fire treningskamper når laget kommer hjem.

Så langt i oppkjøringen har Bjarne Berntsen prioritert å gi flest mulig spillere sjansen til å vise seg fram med tanke på sitt kandidatur i en startellever. Først 22. mars mot Start på SR-Bank Arena, vil Viking-treneren toppe laget og dermed avsløre hvilke 11 spillere han har gjort seg fortjent til å starte borte mot Godset.

Aftenbladet, som har fulgt Viking tett i hele oppkjøringen – og som var til stede både i La Manga og Marbella, har vurdert hele troppen til Berntsen og tatt ut de elleve vi mener bør starte på Marienlyst 4. april.

Vi mener Viking må skifte formasjon til 4–2–3–1. Ved å gjøre det, framstår laget både balansert og det vil bli plass til de 11 spillerne Aftenbladet mener vil være den sterkeste startelleveren i sum.

Aftenbladets lag

Iven Austbø (35), keeper:

Ubestridt nummer én i Viking. Fjorårsformen ser ut til å være bevart – og vel så det. Skadefri, smidig, godt trent og har vartet opp med noen utenomjordiske redninger i løpet av oppkjøringen. Bankers på laget.

Iven Austbø Foto: Fredrik Refvem

Sondre Bjørshol (25), høyreback:

Imponerende god i store deler av debutsesongen i Eliteserien. Men har ikke vist den samme stabiliteten hverken på trening eller i kamp i vinterens oppkjøring. Er på laget, men har fått konkurranse.

Sondre Bjørshol Foto: Pål Christensen

Runar Hove (24), midtstopper:

Solid i spann med Vevatne i fjor. Best når han gjør ting enkelt og fungerer som ryddegutt. Enorm i duellspillet, god fot, men for mange havner ut over sidelinjen. Har mer å gå på offensiv dødball.

Runar Hove Foto: Fredrik Refvem

Viljar Vevatne (25), midtstopper:

Bauta i forsvaret sist sesong. Fikk en fot på det meste da Viking var laget som holdt nullen flest ganger i fjor. God i alle spillets faser og tåen som har reddet Viking så mange ganger, har ikke blitt kortere i vinter.

Viljar Vevatne Foto: Pål Christensen

Adrian Pereira (20), venstreback:

Tok Eliteserien med storm i fjor. Ung, uredd og offensiv. I år handler det om å finne gode relasjoner med Yann-Erik de Lanlay og utvikle sitt defensive spill. Kan fort bli Vikings neste salgsobjekt.

Adrian Pereira Foto: Pål Christensen

Kristoffer Løkberg (28), defensiv midtbane:

Vikings vakthund og patruljefører på midtbanen. Tok umiddelbart tak da han ankom i fjor sommer, har bare forsterket sin rolle som lagets ubestridt viktigste spiller.

Kristoffer Løkberg Foto: Pål Christensen

Ylldren Ibrahimaj (24), defensiv midtbane:

Vi mener Ibrahimaj er veldig spennende i tospann med Løkberg, hvor Ibrahimaj kan få være den litt friere og kreativ og skape driv framover i banen. Blir viktig å linke sammen spillet i vår formasjon.

Ylldren Ibrahimaj Foto: Jarle Aasland

Fredrik Torsteinbø (29), høyrekant:

Fikk en ny vår i fjor. Startet bare 11 kamper da, men i år mener vi han bør ha en mer sentral rolle. Er rolig, kald og tar veloverveide valg. I denne posisjonen får han også brukt avslutteregenskapene sine.

Fredrik Torsteinbø Foto: Pål Christensen

Johnny Furdal (33), offensiv midtbane:

Med sitt geniale fotballhode, overblikk, pasningsfot, kreativitet, vil Furdal passe rollen hengende spiss perfekt. Har vist solid form i vinter, skadefri, godt trent, og er den som kan servere alle de tre rundt seg.

Johnny Furdal Foto: Pål Christensen

Yann-Erik de Lanlay (27), venstrekant:

Har alt som skal til for å kunne bli en attraksjon i Vikings angrepsrekke. Må finne de offensive relasjonene, variere i måten å spille og holde seg skadefri. Herved er Eliteseriens høyrebacker advart.

Yann-Erik de Lanlay Foto: Pål Christensen

Veton Berisha (25), spiss:

Det han har vist etter skaden, demonstrerer med all tydelighet at Berisha kommer til å bli den bulldoseren som forlot klubben i 2015. Virker uhyre tent og fokusert. Må bære mye av scoringsansvaret.

Veton Berisha Foto: Pål Christensen

Nær en plass på laget

Tommy Høiland (30), spiss:

Har vist kvaliteter som gjør ham interessant i den såkalte tierrollen. Er nære en plass på laget både som hengende spiss og midtspiss. Har sett pigg ut i vinter og har gitt klar beskjed om at han ønsker å ta opp kampen.

Zymer Bytyqi (23), kant:

Klart bedre da han spilte høyrekant mot Chayka sist fredag, og hadde tre målgivende pasninger. Men foreløpig har ikke Bytyqi vist den lenge etterlyste stabiliteten som gjør ham sikker på laget.

Joe Bell (20), defensiv midtbane:

Energisk, stor motor og god ballspiller. Men enn så lenge har han et lite stykke igjen før han er i startelleveren. God fysikk og et alternativ i spann med Løkberg. Det skjer litt lite når han har ballen.

På benken:

Arild Østbø (28), keeper:

Må finne seg i å være reserve for Austbø, som er et klart førstevalg. God i distribusjonsfasen, reaksjonssterk, men har så langt ikke opptrådt stabilt nok til at han tar plassen.

Erik Arnebrott (20), keeper:

Nummer tre i rekken av Vikings keepere i vår rangering. Har størrelsen, rekkevidden, men mangler erfaringen og stabiliteten. Det blir neppe mye spilletid denne sesongen heller, bør vurdere klubbskifte.

Rolf Daniel Vikstøl (31), forsvar:

Med sin rutine og anvendelighet, er han den perfekte backupspilleren både som venstreback og som midtstopper. Gir alltid alt, du vet hva du får med sørlendingen.

Herman Haugen (19), høyreback:

Fikk kontrakt i vinter. Har tatt sjumilssteg på kort tid. Framstår robust, offensiv og kan utfordre Bjørshol allerede i årets sesong.

Sebastian Sebulonsen (20), midtbane:

Den høyreiste Sola-gutten har noe spennende ved seg, men trenger mer selvtillit og bli tryggere på egne kvaliteter. Har kvaliteter som kommer til syne når han bestemmer seg for å våge.

Jefferson de Souza (24), kantspiller:

Fikk ettårskontrakt i vinter. Framstår som en langt mer helhetlig spiller nå enn før. Må jobbe med sluttproduktet. Har fart, teknikk og dribleferdigheter som er spennende.

Harald Nilsen Tangen (19), midtbane/angrep:

Har tatt steg siden i fjor, men fortsatt blir det litt for veikt og ustabilt. Bør absolutt vurdere et utlån og få spilletid i 1. divisjon.

Even Østensen (26), angrep:

Har ikke sett skarp ut i oppkjøringen. Er lenger unna en plass på laget i år enn i fjor. Har i tillegg fått økt konkurranse. Er et backupalternativ som spiss og kant.

På utlån:

Tord Salte (21), midtstopper:

Er lånt ut til Sandnes Ulf hele sesongen, men kan kalles tilbake i sommer.

Skadet:

Axel Óskar Andrésson (22), midtstopper:

På vei tilbake fra kneskaden han pådro seg i serieåpningen i fjor. Håper å rekke seriestarten. I øyeblikket langt unna laget.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
10Odd520310826
11Rosenborg512256-15
12Viking6123711-45
13Sandefjord Fotball511348-44
14Start6033714-73
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 18-åring mistet lappen etter å ha kjørt i 131 km/t på Motorveien

 2. Vil kaste Bandidos ut fra hus i Hillevåg

 3. Turistforeningen fra­råder populær tur ved Lysefjorden

 4. Kjørelærer: – Mange må vente for lenge på å få kjørt opp. Nye bestillingsregler bidrar til kaos

 5. De lo av den trange T-skjorten og den enorme pyjamasbuksen

 6. Med to ord fikk han en samlet norsk samfunns­elite til å innse korona-alvoret

 1. Fotball
 2. Eliteserien
 3. Viking FK