Villa fortsatte kjøpefesten - hentet Nyland-rival

Ørjan Håskjold Nyland får knivskarp konkurranse i Aston Villa kommende sesong. Torsdag ble keeperveteranen Tom Heaton klar for Premier League-klubben.

Keeper Ørjan Nyland fikk en ny tøff konkurrent torsdag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Villa rykket opp til øverste nivå i engelsk fotball i vår og har investert store penger i å forsterke spillerstallen den siste tiden. Langt over én milliard kroner er brukt på spillerkjøp.

Signeringen av Tom Heaton fra Burnley skal ifølge britiske medier ha kostet klubben åtte millioner pund, tilsvarende i underkant av 85 millioner kroner.

Den solide sisteskansen er den ellevte nye spilleren som er hentet til Villa Park i sommerens overgangsvindu. Dermed har Villa-manager Dean Smith sikret seg et helt fotballag foran comebacket i Premier League.

Les også

Molde-spissen: – Jeg visste dette kom til å skje

33 år gamle Heaton har landskamper for England og en fortid i Manchester United. Han rakk å spille mer enn 200 kamper for Burnley etter overgangen fra Bristol City i 2013.

– Han har gjort det fantastisk i Burnley de siste par årene, og hans erfaring og kunnskaper om Premier League blir viktig for oss den kommende sesongen, sier manager Smith til klubbens nettsider.

Heaton sier på sin side at han føler «noe spesielt» er på gang i Villa.

– Det er momentum her, det kunne jeg se på avstand. Klubben fikk ballen til å rulle forrige sesong, og det endte opp med å bli en suksesshistorie i andre halvdel av sesongen, sier 33-åringen.

Han blir en ny tøff rival for Ørjan Håskjold Nyland. Den norske landslagskeeperen gikk glipp av siste halvdel av forrige sesong som følge av at han røk akillesen. Nå kan veien tilbake i Villa-målet vise seg å bli lang.

Publisert: