Norsk rytter blant de ni beste etter dramatisk juniorritt i VM

Kvinnenes juniorritt i sykkel-VM innholdt velt og dramatikk. Silje Mathisen ble best av de norske og priset seg lykkelig over at hun kom seg unna dramatikken.

Silje Matisen (t.h.) ble beste norske på niendeplass i juniorenes fellesstart fredag.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Mathisen ble til slutt nummer ni. Hun var sjanseløs på å matche medaljevinnerne i avslutningen. Amerikanske Megan Jastrab ble verdensmester.

Jastrab var raskest i spurten og vant klart foran belgiske Julie de Wilde, med Lieke Nooijen fra Nederland på bronseplass. Underveis måtte en rekke ryttere i asfalten.

– Det var veldig nervøst i feltet i dag. Jeg visualiserer jo på å vinne, men hadde brukt for mye krefter de siste fem kilometerne med å gå ute i vinden for å komme fram. Det er jeg litt skuffet over, men jeg er fornøyd med plasseringen, sa Silje Mathisen til NTB.

Les også

Emil Iversen og Didrik Tønseth fikk aldri revansje mot Henrik Ingebrigtsen. I stedet startet eventyret Team Ingebrigtsen

Hun fikk med seg at mange av konkurrentene, inkludert de tre øvrige norske jentene, måtte overende.

– Jeg hørte bare at det smalt bak meg. Det er jo en ganske ekkel lyd, så man er glad for at man ikke satt der selv, sa Mathisen.

Halden-jenta nådde ikke opp i medaljekampen, men bare å komme til VM var en prestasjon.

– For noen måneder siden var det jo ikke sikkert at jeg kunne kjøre. Det er først de par siste ukene at jeg har vært mentalt klar for kjøre i felt igjen, sa Mathisen, som skadet seg stygt i ansiktet i en sykkelulykke i fjor.

Fredagens ritt på 86 kilometer med start i Doncaster ble preget av de mange veltene underveis. I ett av dem var Natalie Irene Midtsveen og Anne Dorthe Ysland innblandet. Det skjedde etter 32 kilometer.

Midtsveen fikk seg en smell, mens Ysland måtte bytte sykkel. Sistnevnte kom seg aldri opp i hovedfeltet igjen. Midtsveen måtte bryte og ble etter målgang sendt til sykehus for legesjekk.

– Er på vei sykestua nå sammen med Ysland for rensk av sår. Midtsveen har et skrubbsår bak øret og litt vondt i brystet. Ysland har sår på venstre fot, opplyser det norske lagets pressekontakt Cato Karbøl.

Norges fjerde deltaker, Elise Marie Olsen, veltet på en glatt fotgjengerovergang med under to kilometer igjen. Hun trillet i mål på 48.-plass.

(©NTB)

Publisert:
  1. sykkel
  2. Sykkel-VM

Mest lest akkurat nå

  1. Kun to elever igjen i klasserommet - resten er hjemme med korona

  2. Fascinerande dokumentar om verdas vakraste gut

  3. Bensinprisen over 20 kroner i Stavanger

  4. Koronapasient i 50-årene døde på SUS

  5. Været skaper problemer i trafikken

  6. Tor-Erlend (35) selger våt ved rett fra kløyvemaskinen: - Folk sikrer seg ved til neste vinter