Her kaster NBA-stjernene seg inn i den opphetede debatten i USA

Toronto Raptors spillere er de siste idrettsstjernene i rekken til å rette oppmerksomhet mot rasediskriminering.

Toronto Raptors-stjernene meldte seg på i debatten rundt rasediskriminering under en treningskamp.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Toronto Raptors — Golden State Warriors 97-93

Spillerne i NBA-klubben Toronto Raptors kastet seg lørdag inn i debatten rundt rasediskriminering og politiets behandling av minoriteter.

LES OGSÅ:

Les også

Idrettsstjernen har mottatt drapstrusler etter denne protesten

Debatten har rast i USA de siste ukene etter at det ble kjent at Colin Kaepernick, quarterbackreserve i San Francisco 49ers, i protest ikke reiser seg under den amerikanske nasjonalsangen.

Samfunnsengasjerte Colin Kaepernick (t.h) har skapt store reaksjoner i USA de siste ukene.

– Jeg vil ikke reise meg for å vise stolthet over flagget til et land som undertrykker folk på grunn av hudfarge, har Kaepernick sagt.

Les også

Får USA til å koke etter at han nektet å reise seg under nasjonalsangen

Foran lørdagens treningskamp – den første i sesongoppkjøringen – mot Golden State Warriors sto Raptors-spillerne med armene i kors både mens den canadiske og den amerikanske nasjonalsangen ble avspilt.

Protesten ble lagt merke til, og blir slått opp i flere amerikanske aviser.

— Vi som kommer fra sør kommer fra segregering og segregerte skoler. Jeg har opplevd mye av dette selv. Guttene har oppriktige følelser, oppriktige ting å snakke om og bekymringer. Og det er hva alt dette handler om, å starte en samtale, noe spillerne våre kan gjøre, sier Raptors-trener Dwane Casey til Washington Post.

Golden State Warriors-stjerne Stephen Curry ble før kampen spurt om han skulle følge NFL-spiller Colin Kaepernicks eksempel og knele under nasjonalsangen.

— Jeg respekterer Colin, siden han tok et modig valg og startet diskusjonen, men jeg planlegger å stå under nasjonalsangen, sa superstjernen.

Da kampen kom i gang sendte også Raptors en tydelig beskjeden om at laget har ambisjoner denne sesongen. Warriors, som foran denne sesongen signerte høyprofilerte Kevin Durant, ble slått 97-93 i det som var sistnevntes debut.

(©NTB)

Publisert: