Riski-show da RBK gikk enkelt videre

Finnen med én scoring og fire målgivende da Rosenborg scoret fem mot Byåsen.

DOMINERENDE: Stor kveld for Riku Riski mot Byåsen i andre runde i cupen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

BYÅSEN — ROSENBORG 1-5

DALGÅRD: Riku Riski åpnet scoringsballet etter 23 minutter på Dalgård. Høyrevingen kombinerte flott med Magnus Stamnestrø som la ballen igjen til målscoreren. Riski satte ballen kontant nede i det lengste hjørnet og Rosenborg ledet oppskriftsmessig 0-1. ## Høyt tempo

Kampen åpnet som forventet, hvor Rosenborg hadde mye ball og høyt tempo. Etter hvert roet det seg litt ned og Byåsen fikk også låne kulen innimellom. I løpet av det første kvarteret hadde begge lagene halvsjanser på hjørnespark. Pavel Londak i Rosenborg-buret måtte ut å bokse ved en anledning.

Det tok 19 minutter på Dalgård før den virkelige store sjansen fant sted. Gudmundur Thorarinsson slo en strålende stikker i bakrom til Riku Riski, men finnen satte ballen midt på Magnus Øia i Byåsen-målet.

Les også

Nardo sjokkvant mot Ranheim

Rollebytte

Like før halvtimen, var begge to involvert i en ny Rosenborg-scoring. Denne gangen var rollene byttet om og Riku Riski var den som denne gangen la ballen tilbake til Stamnestrø. Midtbanespilleren avsluttet på den første berøringen og dermed sto det 0-2 til eliteserielaget.

Like etterpå fikk den andre vingen, Elba Rashani, prøve seg fra sekstenmeteren. Avslutningen sto ikke i stil til kollegaen på den andre siden og ballen gikk høyt over målet til Øia.

Gullfoten Riski

Like etter hvilen var Riski frempå igjen. Denne gangen også som servitør. Finnen la et godt innlegg fra høyresiden. Ballen falt ned til Matthías Vilhjálmsson som satte ballen kontant ned i hjørnet bak Øia og Rosenborg gikk opp i 0-3 i det 48. minuttet. Islendingen scoret fra sin sentrale midtbaneposisjon, mens Christian Gytkjær forlot banen målløs.

KNUSTE BYRIVALEN: Riku Riski med én scoring og fire målgivende da Rosenborg scoret fem mot Byåsen.

Etter en drøy time på Dalgård, var servitøren Riski i gang igjen. Finnen fikk ballen på høyresiden fra Thorarinsson og la nok en gang et perfekt innlegg inn i boksen. Magnus Stamnestrø støtet ballen vakkert med hodet og satte inn Rosenborgs fjerde mål.Like etterpå skulle Riski få sin fjerde(!) assist for kampen. Rosenborg kom i angrep med tre spillere alene mot keeper. Finnen sentret ballen enkelt langs bakken til Thorarinsson som satte ballen i det åpne buret.

Redusering

Rett før slutt klatrer Johan Lædre Bjørdal på Arne Gunnes og dommeren var ikke i tvil da han ga Byåsen straffe på tampen av kampen. Den gikk Asgeir Volden Snekvik frem for å ta og midtbanespilleren gjorde ingen feil da han scorte reduseringsmålet.

Det ble med fem scoringer for Rosenborg og én til Byåsen. Riku Riski var involvert i alle fem. Byåsen hadde lite å stille opp med, selv om de kom til noen halvsjanser, så var det liten tvil om hvem som skulle videre i cupen.

Publisert: